Menu

Otvorena izložba fotografija Perice Biške

Otvorena izložba fotografija Perice Biške

Ljubušaci su sinoć imali čast i zadovoljstvo u prekrasnom zdanju zgrade Općine Ljubuški pogledati izložbu fotografija Perice Biške „Gradu za rođendan“. Izložene fotografije prikazivale su motive i prizore prirodnih ljepota, kulturne baštine te ljudi i običaja ljubuškog kraja. Perica Biško za sebe kaže da je fotograf hobist, GSS-ovac, planinar, gamer, sretan dječak i ponosan muž te otac dvoje djece.

Član je Foto kluba Fokus Ljubuški, a fotografija je njegova ljubav u koju pokušava unijeti svoje misli, osjećaje i raspoloženja. Ljubuški je za njega fotografski raj, mjesto koje krije puno neistraženih motiva. Uradci su mu bazirani pretežno na pejzažne motive, a fotografijama se pomalo uzdiže prema najboljim fotografima prirodnih ljepota Hercegovine.

O umjetničkoj dimenziji izloženih fotografija govorila je Tamara Herceg, akademska slikarica članica Društva Hrvatskih likovnih umjetnika koja je zaključila kako grad nije mogao dobiti bolji poklon za rođendan. Izložbu je otvorio Toni Kraljević, predsjednik Foto kluba Fokus Ljubuški.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti fotografije Perice Biške koji se pomalo uzdiže prema najboljim fotografima prirodnih ljepota Hercegovine. Do sad je sudjelovao u više skupnih izložbi s članovima Foto kluba Fokus te na prvom Festivalu kreativaca “Živi i stvara u Ljubuškom”. Prvu samostalnu izložbu fotografija “Priroda U Objektivu” predstavio je u rodnoj Vitini. Njegove fotografije se već nekoliko godina nalaze na stranicama zidnog kalendara Ljubuškog te krase brojne ugostiteljske objekte i domaćinstva. Dobitnik je glavne nagrade na manifestaciji Kulturno ljeto župe Goranci za fotografiju djevojke na plantaži smilja u Vitini.

Perica je izloženim fotografijama vješto oživio bogatu prošlost Ljubuškog, uhvatio prolaznost sadašnjeg trenutka i prikazao nam sjajne vizure budućnosti našeg grada. Tako su poznata i manje poznata mjesta u kojima živimo spojena u jedinstveni fotografski duh koji odiše prekrasnim šarmom. Jedan od svakako najfascinantnijih segmenata izložbe posvećene našem gradu su fotografije uslikane pomoću drona tako su prisutni uživali u još jednoj zanimljivoj, neobičnoj i dosad neispričanoj priči koja je poklon našem gradu za rođendan.

U glazbenom djelu prisutni su uživali u notama učenika Glazbene škole Ljubuški. Voditeljica programa Bjanka Medić na samom kraju je pozvala prisutne da sudjeluju u nastavku obilježavanja Dana općine Ljubuški te tako dođu u utorak, u Hotel Bigeste, u 19 sati na predstavljanje knjige i nosača zvuka „Ganga s izvora glas“ autora Ante Kraljevića, a urednika Jure Miloša.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka