Menu

Napredak u Ljubuškom obilježio desetu obljetnicu od obnoviteljske Skupštine

Napredak u Ljubuškom obilježio desetu obljetnicu od obnoviteljske Skupštine

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, podružnica Ljubuški večeras je u hotelu Bigeste, u okviru programa proslave Dana općine obilježilo desetu obljetnicu od obnoviteljske Skupštine društva.

Na samom početku u ime domaćina nazočnima se obratila Ivana Barišić, predsjednica ljubuške podružnice Napredak koja je svojim radom u proteklom razdoblju nastojala oplemenjivati kulturnu scenu općine Ljubuški, a prisutne je pozdravio i načelnik Nevenko Barbarić koji je prije deset godina bio inicijator obnoviteljske Skupštine.

„Napredak čvrsto gazi svojim stogodišnjim korakom, a mi ćemo to nastojati produžiti kao što se nadam da će i svaka nova generacija izbrisati bar po jednu boru s njegovog lica. Njegove godine i obljetnice nisu starost nego mudrost, uzor i pouka jer moramo postati svjesni da baš o svakome od nas ovisi budućnost“, kazala je Barišić te iskoristila priliku da zahvaliti svima na podršci, a posebno posjetiteljima Napretkovih događanja koji svojim dolaskom daju inspiraciju i motivaciju za novih deset godina.

Prisutni su imali priliku pogledati film i vidjeti što je to HKD Napredak, podružnica Ljubuški uradila u proteklom razdoblju, u kojem je bilo raznolikih događanja, zanimljivih gostiju, ozbiljnih i manje ozbiljnih situacija, a u svaki događaj je utkano puno ljubavi, volonterstva i dobre volje.

 

U programu je sudjelovala Mila Primorac koja je govorila o ljubuškim autorima kojima je Napredak pomogao iznjedriti i pokazati tko su oni te zaželjela Napretku sretne godine u stvaranju i ulaganju u ljude, a svim autorima puno uspjeha u daljnjem stvaranju. Boris Brkić je predstavio 66. Napretkov godišnjak. U stvaranju tog djela su Ljubušaci značajno doprinijeli, Ivana Barišić kao članica uredništva, lektor i korektor, a Denis Luburić fotografijom slapova Kravice. „Sadržaj godišnjaka će biti zanimljiv ne samo onima koji žele pratiti aktivnost Napretkove središnjice i podružnica nego i ljubiteljima beletristike, povjesničarima, teolozima…“, kazao je Brkić. Večer je obogatila i Tamara Herceg koja je govorila o svojim dobrim iskustvima dugogodišnje suradnje s podružnicom Ljubuški te stipendistica HKD Napredak Katarina Herceg o studentskim stipendijama.

Prigodne recitale izveli su Karlo Madžar i Filip Zelić, učenici Gimnazije Ljubuški , a u glazbenom dijelu programa nastupili su Ivana Zrimšek Šaravanja i Josip Bošnjak.

 

Na samom kraju svečanog dijela programa predsjednica Barišič je dodijelila zahvalnice za suradnju i podršku: Vladi Županije Zapadnohercegovačke – ministru Toniju Kraljeviću, Skupštini Županije Zapadnohercegovačke – predsjedniku Skupštine Ivanu Jelčiću, Općini Ljubuški – načelniku Nevenku Barbariću, Javnoj ustanovi Kulturno športski centar – ravnatelju Ivanu Bebeku, Gimnaziji Ljubuški – ravnatelju Leopoldu Mandiću, Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića Ljubuški – ravnatelju Ivanu Šaravanji, Glazbenoj školi Ljubuški – ravnateljici Ivani Zrimšek Šaravanja, Radio postaja Ljubuški – ravnatelju Dragi Vukojeviću, Ljubuškom portalu – urednici Ani Bubalo, Kraš trgovini d.o.o. – direktoru Branimiru Barišić te Ankici Šaravanja i Tigranu Deliću.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka