Menu

Polaganje prvih privremenih zavjeta na Humcu

Polaganje prvih privremenih zavjeta na Humcu

Nakon završene godine novicijata, u subotu 6. srpnja 2019. pod večernjom svetom misom u 19 sati u novoj crkvi na Humcu, svoje prve privremene redovničke zavjete položila su sljedeća mlada braća: Robert Cvitanović iz župe sv. Petra i Pavla – Mostar, Antonio Petric iz župe Bezgrešnoga Začeća – Posušje, David Slišković iz župe Uznesenja BDM – Široki Brijeg i Josip Stanić iz župe sv. Mihovila Arkanđela – Tomislavgrad.

Misno slavlje predvodio je provincijal fra Miljenko, u koncelebraciji s meštrom novaka fra Stankom Mabićem, gvardijanom fra Darijom Dodigom i još 18 svećenika. Na misi je nazočilo i preko 20 bogoslova. U prigodnoj propovijedi fra Miljenko je zavjetovanicima naglasio da polažući zavjete – evanđeoske savjete siromaštva, poslušnosti i čistoće u našoj Provinciji, stupaju na put obraćenja koje je trajni proces.

Zavjeti kao osobno predanje, ali ujedno i vanjski vidljivi znak, trebaju nas voditi do onog potpunog predanja po uzoru na svetog Franju. Nakon propovijedi uslijedio je obred zavjetovanja, nakon kojeg su nazočna braća čestitala zavjetovanicima. Na misi je vrlo lijepo pjevao humački zbor, a u asistenciji su bili bogoslovi i postulanti. Na kraju je gvardijan pozvao fratre, obitelji zavjetovanika i sve nazočne u samostanski klaustar na druženje i okrjepu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka