Menu

U Ljubuškom predstavljena knjiga “Iščekujući zoru” autora Matiasa Zečevića

U Ljubuškom predstavljena knjiga “Iščekujući zoru” autora Matiasa Zečevića

U Gradskoj vijećnicu, u organizaciji JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški održano je predstavljanje knjige Matiasa Zecevića “Iščekujući zoru”.

Knjigu su publici uz autora predstavili su Ljubušak Damir Šiljeg te Ivan Volić, student hrvatskog jezika i novinarstva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i predsjednik kluba studenata hrvatskog jezika i književnosti “Franjo Milićević”.

Roman je priča o odrastanju jednog dječaka za vrijeme Domovinskog rata i nakon njega sve do današnjih dana. To je ujedno i priča o sudbini brojnih obitelji koje su u to vrijeme morale napustiti svoj dom. Prateći život ovog dječaka autor je na slikovit način prikazao i sliku društva toga vremena. Ideja za ovaj roman došla je upravo zbog sadašnjeg masovnog iseljavanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine, a posebno iz Posavine pa je htio na ovaj način iskazati svoje nezadovoljstvo s tim. I početak i kraj ovog romana govore o napuštanju svoga rodnog kraja. Na početku zbog ratnih neprilika, a na kraju zbog potrage za boljim uvjetima života.

Na promociji ovog zanimljivog i nadasve poučnog romana, u glazbenom dijelu programa je nastupila Drina Dodig. Ona je svirajući na klaviru otpjevala tri pjesme prikladne uz temu ove knjige.

„Priča je tako emocionalna i tako duboka i nevjerojatna da te za vrlo kratkog vremena može odvesti u taj neki svijet koji ti otkriva što zapravo vrijedi. Posebno je naglašena emocija prilaska kroz rat i sve poteškoće koje on donosi. To je jedna borba od rođenja do nekog ostvarenja u životu, a neki stariji će razumjeti i suosjećati s njim i podsjetit će se na životne teškoće koje su imali. Ja se nadam kad jednom primite ovu knjigu u ruku, kad je pročitate da ćete je proslijediti jer tako potaknuti lanac motiviranja“, kazao je Damir Šiljeg koji je Matiasa upoznao prije par godina na studiju u Mostaru.

Autor romana, Matias Zečević rođen je u Slavnoskom Brodu u Republici Hrvatskoj, a dolazi iz Gornje Dubice kod Odžaka i student je Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka