Menu

Knjige ´Pomet u glavu´ i ´Aforizmi za hladne glave´ autora Valentina Ćorića predstavljene u Ljubuškom

Knjige ´Pomet u glavu´ i ´Aforizmi za hladne glave´ autora Valentina Ćorića predstavljene u Ljubuškom

U srijedu večer, 12.veljače, u prepunoj dvorani hotela Bigeste predstavljene su dvije knjige aforizama „Pomet u glavu“ i „Aforizmi za hladne glave“ autora Valentina Ćorića.

 

Predstavljanje knjige „Pomet u glavu“ u Ljubuškom je četvrto od izlaska, prvo je bilo u Hagu, drugo u Zagrebu (bez nazočnosti autora), treće u Čitluku u studenom prošle godine.

Knjiga aforizama Pomet u glavu objavljena je u nakladi Hrvatske kulturne zaklade i Hrvatskoga slova, a aforizme okupljene u ovoj knjizi njihov autor pisao je za rubriku „Humor“ Hrvatskoga slova pod pseudonimom: Veselko Pomet. Druga knjiga „nastala“ je nakon izlaska na slobodu i u Ljubuškom je bilo njeno prvo predstavljanje.

Nakon što je Sanja Pehar, voditeljica programa, pozdravila sve nazočne, od obitelji Ćorić, obitelji poginulih branitelja, suborce, prijatelje, organizatore, pjesmom „Kad bi ove ruže male“ program su „otvorili“ Monija Jarak Mikulić i Tamburaški orkestar Misericordia iz Šurmanaca pod ravnanjem maestra Davora Markote.

Prvi je o knjigama govorio fra Mario Knezović koji je na zanimljiv način nastojao knjige, ali i autora, što više približiti publici.

Prije drugog predstavljača, Darka Pavićića, novinara Večernjeg lista, nastupila je Djevojačka skupina HKUD-a „Didak“ iz Gradnića. Darko Pavičić

Prije nego će se okupljenom mnoštvu obratiti autor knjiga Valentin Ćorić hotelom se zaorio bećarac kojeg su, onako momački, otpjevali „Broćanski bećari“.

Autor knjiga nije govorio o svojim uradcima ali je, na primjer, kazao da su mu dvije babe iz ljubuškog kraja, te da je u Ljubuškom radio na osnivanju karate kluba gdje je radio i kao trener, želeći potvrditi kako smo svi mi jedno, a ne dijeliti nas. Zahvalio se svima koji su mu bili podrška i koji su došli sa svih strana Hercegovine. Posebno se zahvalio i gradonačelniku Nevenku Barbariću čija je ideja bila da se predstavljanje njegovih knjiga održi i u Ljubuškom.

Službeni dio programa završio je jednom duhovitom pjesmom u izvedbi Monije Jarak Mikulić i Davora Markote uz pratnju Tamburaškog orkestra Misericordia.

Na domjenku koji je priređen nakon završetka programa autor je bio na raspolaganju za upite i potpisivanje knjiga, a dobru su atmosferu držale djevojke iz Gradnića koje se nastavile s pjesmom i u „neobveznom dijelu.“

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka