Menu

Tomislav Radoš i Robert Kraljević pobjednici kviza znanja ´Ljupko´

Tomislav Radoš i Robert Kraljević pobjednici kviza znanja ´Ljupko´

Tomislav Radoš i Robert Kraljević iz Srednje strukovne škole Široki Brijeg pobjednici su ovogodišnjeg, desetog po redu "Ljupka" - kviza znanja iz opće kulture održanog u polivalentnoj dvorani ljubuške Gimnazije.

 

Njih dvojica su u jakoj konkurenciji od sedam srednjoškolskih ekipa iz čitave županije imali najviše točnih odgovora, od petnaest pitanja točno su odgovorili na njih dvanaest.

Zahvaljujući prikazanom znanju osvojili su pehar “zlatni Ljupko” i 200 maraka koje im je u ime domaćina uručio ravnatelj Gimnazije Ljubuški Leopold Mandić.

Odmah iza njih, s 11 točnih odgovora bila je ekipa Gimnazija Ljubuški, koju su zastupali Zvonimir Pavičić i Goran Šaravanja, a njima je prigodne nagrade uručio Ivica Boras, pomoćnik gradonačelnika.

Treće mjesto s 10 točnih odgovora zauzela je ekipa Srednje strukovne škole Grude, koju su zastupali učenici Bruno Mikulić i Ante Ević. Njima je prigodne nagrade uručila Sandra Bradvica, šefica Odjela društvenih djelatnosti Grada Ljubuškog.

Inače, za ovogodišnje jubilarno izdanje „Ljupka“ organizatori su napravili poseban ugođaj, uz zanimljivu scenografiju i već standardne zanimljivosti poput izabira redoslijeda pitanja bušenjem balona, posjetitelji su mogli vidjeti svu raskoš talenta ljubuških gimnazijalaca, voditeljsku, glumačku i glazbenu.

U pauzama između pitanja, učenici ljubuške Gimnazije su posjetitelje zabavljali pjesmama i skečevima pa je tako maskota kviza „Znanjomir“, borac protiv neznanja, izveo svoj zabavni, ali poučni monolog, a potom su se svi do suza nasmijali kada su članovi Kluba kulture „Libuša“ izveli skeč „Vidovita Spomenka“.

Pored skečeva, bilo je tu recitacija i odličnih glazbenih izvedbi, tako da je čitava manifestacija prošla u veselom raspoloženju.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka