Menu

Nema mjesta predrasudama

Nema mjesta predrasudama

Izložba don Ivana Ravlića, pod nazivom "Sakralni i religiozni eksponati vjera na teritoriju BiH", održana je sinoć u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom u organizaciji HKD Napredak podružnica Ljubuški.


Izložbu čini dvjestotinjak fotografija- od ukupno 600, koliko ih je autor Ravlić prikupio diljem BiH-a iz katoličke, pravoslavne, židovske i islamske zajednice. Kako bi učinio nešto više na području ekumenizma, prikupljanjem sakralnih i religioznih eksponata Ravlić je u realizaciju tog vrijednog projekta krenuo prije pet godina te 2008. izdao i katalog vjera od 310 stranica »Sakralni i religiozni eksponati vjera na teritoriju BiH-a«, koji je također predstavljen.

Izložbu je otvorio predsjednik OV Ljubuški, ujedno i dopredsjednik HKD Napredak Ljubuški Toni Kraljević. „ Sve su vjere proporcionalno zastupljene, bez ikakvih predrasuda. Izložba ovakve vrste poslije rata jedina je u BiH, po veličini i svojoj unikatnosti, sada je već nazivaju i „putujućom“ jer je prije Ljubuškog bila u desetak općina u BiH a poslije vas odlazi u Bosanski Šamac, Banja Luku , interesa i poziva zaista ima tako da sam prezadovoljan“ istaknuo je don Ravlić. U glazbenom dijelu programa nastupio je naš“ Tigran Delić.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka