Menu

Prihod od duela Goražda i Izviđača namijenjen za spašavanje života bolesnog mladića

Prihod od duela Goražda i Izviđača namijenjen za spašavanje života bolesnog mladića

U subotu će u okviru 13. kola Premier lige BiH za rukometašice svoj meč odigrati Goražde Heim-Meih i ekipa Izviđača iz Ljubuškog.

Ono što je bitno pred ovaj duel je podatak, kako će novac od prodaje ulaznica biti usmjeren za liječenje mladog Goraždanina Nedima Delića.

Ovakav potez su prošli vikend uradili rukometaši i nogometađi Goražda, a njihovim stopama će i rukometašice iz grada na Drini, te će prihod s utakmice protiv Izviđača biti proslijeđen za ovog mladog momka, pišu Sportske.ba.

Kako je već ranije pisao Klix.ba, Goraždani već danima nastoje prikupiti što više novca kako bi pomogli Nedimu Deliću kojem je za terapiju neophodno 150.000 KM.


Pokrenuto je nekoliko akcija, a uključili su se doslovno svi u Goraždu, od mladih u različitim udruženjima, preko sportaša i glazbenika do Medžlisa Islamske zajednice.


Nedim boluje od karcinoma vezivnog tkiva, nakon prve terapije počeo je reagirati dobro, no u međuvremenu je došlo do komplikacija.

"Svakog je dana na infuzijama. Sada je jedini način da kupimo lijek, kako bi se on oporavio. Teško nam je ali moramo se boriti za njega, nemamo vremena za suze", ispričala je Nedimova 19-godišnja sestra Medina koja je bratu najveći oslonac u teškim trenucima.

Mladi Goraždanin se već pet mjeseci nalazi na liječenju u Sarajevu, a Medina apelira na sve ljude da pomognu njenom bratu.

"On se ne predaje, sanja o budućnosti, o nastavku fakulteta. Sanja o životu i nada se da će ubrzo izaći iz bolnice", rekla je njegova sestra.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka