Menu

Hrvatska loza iz Chicaga nastupa u Ljubuškom

 Hrvatska loza iz Chicaga nastupa u Ljubuškom

U organizaciji Hrvatske matice iseljenika pet hrvatskih folklornih grupa iz Amerike i Australije u srpnju će, u okviru europske turneje, nastupiti u 15 gradova i pet zemalja.

 

Od 3. do 15. srpnja 2018., uz domaćinstvo domaćih folklornih skupina, nastupit će HA Hrvatska zora iz Melbournea, HFA Vukovar iz Sydneyja, KUD Baština iz Chicaga, TPS Hrvatska loza iz Chicaga i HFA Nova nada iz Detroita.

Pored Vukovara, Splita, Petrovog Sela u Mađarskoj, Bratislave u Slovačkoj, austrijskog Novog Sela i drugih gradova, čuvare hrvatske tradicije ugostiti će i Ljubuški.

Tako će 14. srpnja (21.00 sati) u Ljubuškom, u organizaciji JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški, uz nastup nekoliko domaćih folklornih skupina nastupiti i tamburaško-plesna skupina “Hrvatska loza” iz Chicaga.

Tamburaško-plesna skupina “Hrvatska loza” osnovana je 1979. godine u Chicagu. Uz podršku Hrvatskog kulturnog centra u Chicagu, desetljećima njeguje pjesmu i ples iz svih krajeva Hrvatske i Herceg-Bosne s ciljem očuvanja bogate kulturne baštine, a posebice radi upoznavanja mladog hrvatskog naraštaja s hrvatskim običajima, folklornim plesom i glazbom. Izvođači su djeca i mladi koji u sklopu “Hrvatske loze” nastupaju na području Chicagoland-a, SAD-a i Kanade, a nastupali su i u Hrvatskoj.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka