Menu

Najava radionice u Ljubuškom: Upravljanje, korištenje, zaštita i očuvanje prirodnih resursa u slivu Tihaljina - Mlade - Trebižat

Najava radionice u Ljubuškom: Upravljanje, korištenje, zaštita i očuvanje prirodnih resursa u slivu Tihaljina - Mlade - Trebižat

JP "PARKOVI" d.o.o. Ljubuški & REFERENTNA GRUPA - ČAPLJINA organiziraju radionicu na temu: "Upravljanje, korištenje, zaštita i očuvanje prirodnih resursa u slivu Tihaljina - Mlade - Trebižat" koja će se održati u prostorijama poduzetničkog inkubatora,poslovna zona „Zvirići“,  21. rujna 2018. godine, s početkom u 9:30 sati.

 

Uvažavajući domaće i svjetske trendove u zaštiti, očuvanju, korištenju i upravljanju prirodnim resursima, JP "PARKOVI" d.o.o. u suradnji i partnerstvu sa Referentnom grupom nastojat će prezentirati i razvijati upravljačke, zaštitarske okvire za dugoročno i održivo upravljanje prirodnim resursom kakav je vodopad Kravica, ali i cijeli riječni tok Tihaljina - Mlade -Trebižat od Peć Mlina do ušća  u Neretvu.

Planirana radionica samo je jedan od alata kojim se želi pokazati i potaknuti lokalnu zajednicu da se uključe u ovu turističku priču, stvarajući jedinstven turistički brend Hercegovine kao konkurentne turističke destinacije.

U Programu sudjeluju:

- Foto izložba – NATURA 2000

- Prezentacija JP PARKOVI d.o.o. Ljubuški – ravnatelj, Vedran Markotić

- PP Blidinje – ravnatelj, Zdravko Kutle

- JP Vjetrenica – Popovo polje – ravnatelj, Nikša Vuletić

- Zakoni o zaštiti prirode – Marinko Dalmatin

- KBA područje – Trebižat – Imotsko – bekijsko polje – dr.sc. Marlena Ćutkeraš

- Natura 2000 – mr.sc. Nebojša Jerković

- Plan upravljanja JP Vjetrenica – Popovo polje – Ana Soldo

- Foto klub Fokus – Toni Kraljević

Nakon programa slijedi obilazak vodopada Kravica i razgledavanje izložbe foto kluba „Fokus“, te obilazak arheološkog muzeja na Humcu i vodopada Koćuša.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka