Menu

Najava: U Ljubuškom prezentacija “Akademije poduzetništva žena”

Najava: U Ljubuškom prezentacija “Akademije poduzetništva žena”

Za potencijalne polaznice Akademije biće održane i INFO SESIJE na kojima će detaljno biti pojašnjen koncept ove edukacije i važnosti mentorske komponente.

 

Kao što smo ranije pisali Udruženje poslovnih žena u BiH je pokrenulo Akademiju poduzetništva žena u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje. Namjenjena je nezaposlenim i ženama koje su pokrenule svoje biznise, a žive i rade u Kantonu Sarajevo i Zapadnohercegovačkom Kantonu/Županiji.

Šta potencijalne polaznice mogu očekivati i dobiti od Akademije biće predstavljeno na INFO sesijama koje će se održati:

Općina Novi Grad 15.11.2018. u sali Općinskog vijeća od 13-15 h

Općina Vogošća 20.11.2018. mala sala III sprat od 13-15 h

Općina Široki Brijeg 21.11.2018. Gradska Vijećnica od 12- 14 h

Općina Ljubuški 21.11.2018. Gradska Vijećnica od 19 h.

Inače, u  prvoj generaciji Akademije, priliku će dobiti 60 polaznica iz KS i ZHK/Ž a one će imati priliku naučiti osnove vođenja biznisa kroz pet cjelina. Neke od tema o kojima će učiti (buduće) poduzetnice su: Kako ideju pretvoriti u biznis, kako registrovati poslovanje, na koji način voditi poslovne knjige i doći do sredstava, kako uspješno promovisati i prodavati svoje proizvode i usluge isl. 

Svaka od polaznica će (u skladu sa svojim potrebama) dobiti mentoricu, ženu koja je uspješna u biznisu ili u nekoj od poslovnih oblasti. Zadatak mentorica je da pomognu novim poduzetnicama da uspješno prođu kroz izazove svakodnevnog poslovanja, a na osnovu njihovog iskustva i znanja. 

Više o Akademiji poduzentištva žena saznajte  putem naše facebook stranice https://www.facebook.com/upzbih/ ili  Web stranice Udruženja poslovnih žena u BiH.

 

Želite uspjeti? Prijavite se na Akademiju poduzetništva žena!
Škola koju ćete voljeti!

 

Žena ste? Imate ideju? Svi u okruženju se dive vašim rukotvorinama ili drugim proizvodima? Želite taj talent pretvoriti u novac? Odvažni ste i vaše usluge su tražene? Želite da pokrenete ili ste pokrenuli mali biznis? Nemate potrebna znanja iliimate poteškoće na tom putu? Treba vam mentorica – neko ko je te i takve poteškoće već iskusio i uspješno prebrodio?
Ako su vaši odgovori na ova pitanja potvrdna upravo ste VI kandidatikinja za Akademiju poduzetništva žena!
Akademiju je pokrenulo Udruženje poslovnih žena u BiHu saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje. Namjenjena je nezaposlenim i ženama koje su pokrenule svoje biznise a koje žive i rade u Kantonu Sarajevo i Zapadnohercegovačkom Kantonu.
U prvoj generaciji priliku će dobiti 60 polaznica iz ovih kantona a imaće priliku naučiti osnove vođenja biznisa kroz pet cjelina. Pored teorijskog znanja polaznice će dobiti i praktičnu podršku. Svaka od učesnica dobiće mentoricu, ženu koja je uspjela u biznisu i koja će vas kroz praktične izazove svakodnevnog poslovanja voditi na osnovu iskustva i znanja.
U okviru akademije se razvija i priručnik kako uspješno voditi svoj biznis. Sve polaznice će dobiti priručnik. Priručnik će kreirati stručnjaci iz poslovnih oblasti bitnih za poduzetništvo žena. Priručnik će osim teorije sadržavati i praktični dio, odnosno kako i gdje se poduzetnice mogu obratiti za pomoć kao i odgovore na pitanja koja polaznice budu postavljale tokom obuke.
Donator projekta je Federalni zavod za zapošljavanje.
Partneri u realizaciji projekta Akademije su USAID/Sweden FARMA II (Projekat razvoja tržišne poljoprivrede) i Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG. Čini vam se da ste vi prava kanditakinja za Akademiju poduzetništva žena? Imate još pitanja?
Možete nam ih postaviti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem naše facebook stranice https://www.facebook.com/upzbih/.

U nastavku su i linkovi Javnog poziva i prijavnica:

Javni poziv

Obrazac za prijavu

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka