Menu

Markovdan u Klobuku

Markovdan u Klobuku

Klobučani danas proslavljaju blagdan svetog Marka, zaštitnika župe Klobuk.

 

Proslava je započela misnim slavljem u Crkvi u Klobuku koje je predvodio predvodio fra Miro Šego. On se u propovijedi osvrnuo na život sv. Marka, sveca kojeg se danas slavi.

Istaknuo je kako je sv. Marko živio u vrlo pobožnoj obitelji i da je upravo ta vjernička obitelj temelj na kojoj je Marko nastao. Istaknuo je kako je upravo obitelj danas izložena brojnim napadima te je pozvao sve okupljene da čuvaju instituciju obitelji.

U koncelebraciji su bili fra Stipan Klarić i klobučki župnik fra Robert Jolić, koji je nakon mise pozvao sve okupljene ispred crkve gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika žrtvama rata.

Program je nastavljen u novoobnovljenoj dvorani, gdje je pozdravni govor održao predsjednik Vijeća Mjesne zajednice Klobuk Goran Šimunović, koji je istaknuo kako je ovo prvi put da se Markovdanski program održava u ovom objektu.

"Zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti u našoj novoobnovljenoj sali, budućem Kulturnom domu Klobuk, ovdje je velika većina nas Klobučana provela svoje školske i mladenačke dane te nas posebni osjećaji vežu za ovu prostoriju. Drago mi je što obnovom sale i samog centra činimo Klobuk jos ljepšim i ugodnijim mjestom za život", istaknuo je Šimunović.

On je podsjetio kako su u proteklih godinu dana realizirali 200 tisuća maraka projekata vezanih za sami centar Klobuka.

"Nabrojati ću samo neke. Mijenjanje krovišta na sali, izgradnja kružnog toka, asfaltiranje i uređenje gornjeg i donjeg parkinga crkve, asfaltiranje parkinga škole, postavljanje rasvjete..." nabrajao je Šimunović i na kraju dodao kako neće stati na ovome, te je najavio daljnje radove na uređenju Kulturnog centra i proširenju magistralne ceste.

Nakon njegova govora nastupila su kulturno umjetnička društva, na pozornici su zaplesali članovi novoobnovljenog HKUD-a Klobuk, koje je pratio guslar Željko Keža. On je kasnije i sam nastupio. Kulturni program su zatvorili Studenački bećari i gangaši iz Širokog Brijega.

Potom je predsjednik Vijeća MZ Klobuk Goran Šimunović uručio nagradu istaknutom pojedincu Jošku Petroviću, direktoru tvrtke Julius Meinl.

"Uvijek se odaziva i pomaže svim akcijama u našem Klobuku", obrazložila je voditeljica uoči uručenja nagrade, a Petrović je, nakon što je primio zahvalnicu i umjetničku sliku, poručio kako će nastaviti pomagati Klobuk.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka