Menu

EKSKLUZIVNO: Pogledajte kako će izgledati vizualni identitet TV kanala na hrvatskom jeziku

TV kanala na hrvatskom jeziku

Dopustila bošnjačka politička elita   ili ne,  javni TV kanal na hrvatskom jeziku, Hrvatima je dosadilo čekati. Paralelno s tim procesom uspostave javnog TV kanala u sklopu javnih servisa u BIH,  grupa hrvatskih investitora iz Australije, Kanade, Čilea, i BIH , te nekoliko domaćih aktivista  i entuzijasta iz BIH priprema pokretanje jakog privatnog kanala na hrvatskom jeziku koji će se jednostavno zvati Treći TV. Kanal će se moći pratiti putem interneta te u kabelskim mrežama u BIH i RH kao i u HOME TV mreži. Kanal će pokrivati vijesti iz cijele BIH, no one će biti na hrvatskom jeziku, jednom od tri službena jezika u BIH.

Osim toga ovo će biti jedini kanal na hrvatskom jeziku na svijetu koji će redovno donositi vijesti o životu hrvatske dijaspore, u sklopu svojih informativnih emisija. Planirano je naime da se što više zbliže potomci Hrvata iz Australije, Čilea, Argentine, Kanade, i EU sa svojom pradjedovinom.

Stoga je skupina investitora odlučila da taj TV kanal smjesti upravo tamo otkud dolazi i najveći postotak hrvatske dijaspore. Centar ove TV kuće bit će navjerojatnije u Livnu budući da najveći broj investitora izvana gravitira tom kraju. Pokretači kanala kažu da im je cilj razbiti medijsku blokadu ne samo u BIH nego i u RH te svijetu ponuditi i hrvatski percepciju istine i povijesti u BIH.

Detaljnije informacije o svemu uskoro će biti objavljene na tiskovnoj konferencij u Sarajevu.

Za koji dan bit će nam dostupne i prve izrađene video špice, za najavu pojedinih emisija. Pa do tada uživajte tek u ovih par screenshooteva.

poskok.info

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka