Menu

U Ljubuškom otvoren festival “Putevima baštine”

U Ljubuškom otvoren festival “Putevima baštine”

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić preksinoć je na Trgu domovinske zahvalnosti iza zgrade Općine u Ljubuškom svečano otvorio “Putevima baštine” koji se organizira u sklopu EU projekta “Connecting Separated”.

Festival “Putevima baštine” organizira se iz prekograničnog projekta “Connecting Separated”. Istodobno je upriličen u Ljubuškom i Solinu, od 19. do 24. rujna 2016. godine. Predstavili su ga projekt-menadžer Mario Bajto i direktor Razvojne agencije ZHŽ HERAG Ivan Jelčić. U sklopu otvorenja magistar arheologije Mirko Rašić predstavio je vodič “Putevima baštine”, a prikazan je i kratki film o projektu i Rimskoj cesti. Posjetitelje je prije početka otvorenja i nakon otvorenja zabavljao ansambl Plazarius. Partneri na projektu iz BiH su Općina Ljubuški i JU Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije – HERAG. Projektni partneri iz Hrvatske su Grad Solin i RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije. Ukupna vrijednost projekta je 455.737,53 eura, s tim da je za BiH predviđeno ukupno 216.039,20 eura, od čega Europska unija financira 82,29%, a preostalih 17,71% sufinancira Općina Ljubuški i JU Razvojna agencija ZHŽ - HERAG.

Cilj festivala je promovirati projekt “Connecting Separated”, kulturnu i prirodnu baštinu, gastroponudu te događanja duž navedene rute.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka