Menu

Ljubuški gimnazijalci u sklopu "Potrage za sličnostima" napravili kratkometražni film

  • Napisao/la  RLJ
  • 1 komentar
Ljubuški gimnazijalci u sklopu "Potrage za sličnostima" napravili kratkometražni film

Protekli tjedan, srednjoškolci Gimnazije Ljubuški sudjelovali su na drugoj fazi projekta Udruženja Magacin Kabare pod nazivom „Potraga za sličnostima“ koje se odvijalo u suradnji s Udrugom mladih „Agape“.

U projektu „Potraga za sličnostima“ sudjelovali su mladi iz pet manjih općina u BiH i kroz radionice nastojali istražiti kulturni identitet i kulturno naslijeđe ove zemlje.

U prvoj fazi projekta koja se održavala u Ljubuškom, predstavnici Magacina družili su se s ljubuškim gimnazijalcima, održane su radionice, gdje su učenici podijeljeni u timove, te su dobili zadatak napisati svoj scenarij na temu kako zamišljaju svoj grad u budućnosti, a na kraju je odabrano su pet sudionika iz Ljubuškog koji su prisustvovali petodnevnom kampu u Sarajevu.

Ljubuški srednjoškolci su na kampu imali priliku naučiti podosta o načinima režiranja filmova, snimanja, pisanja i skladanja. Napokon, pokazali su i svoj talent te uz suradnju vršnjaka napravili kratkometražni film, uglazbili i napisali pjesmu, napravili skulpturu koja predstavlja budućnost te napisali potencijalne scenarije, prenijela je Udruga Agape na svom Facebook profilu.

Njihovi radovi su na samom kraju kampa predstavljeni na izložbi u Etnološkoj sali Zemaljskog muzeja u Sarajevu koja je bila dupkom puna.

Sudjelovanje na ovim radionicama omogućilo im je da upoznaju i sprijatelje se s mladima iz drugih općina BiH ( Lopare, Sanski Most, Tomislavgrad, Ribnik, Doboj Jug) te su uživali u saznanju da ih mnoge stvari povezuju, a tek poneke čine razlike među njima.

Također, zahvaljujući koordinatorima i predstavnicima „Magacina Kabare“ imali su priliku posjetiti kazališta, kino, muzeje te Akademiju scenskih umjetnosti, sve uz vodstvo znalaca umjetnosti.

Cjelokupni projekt bit će prikazan u vidu dokumentarnog filma redatelja Emira Kapetanovića, čija se premijera očekuje na proljeće.

Pogledajte fotografije koje su na svojim Facebook stranicama objavili mladi iz Udruge Agape i Magacina Kabare

  • Marina Curic

    Moraju biti najbolji kada im predaje najbolja profesorica,haha:)

Komentirajte na članak

0
na vrh članka