Menu

Skrenuli pozornost na umirovljenike koji primaju mirovinu od 326 KM i postavili upit ima li mogućnosti da se ona poveća

Ljubuški: Skrenuli pozornost na umirovljenike koji primaju mirovinu od 326 KM i postavili upit ima li mogućnosti da se ona poveća

U Ljubuškom je održan sastanak Predsjedništva Zajednice udruga umirovljenika ZHŽ koje čine predsjednici i tajnici četiriju općinskih umirovljeničkih udruga. Na sastanku su bili: Boro Pezer i Marko Jurčić iz Gruda, Marko Slišković i Ana Mikulić iz Posušja, Karlo Zelenika i Tomo Bošnjak iz Širokog Brijega i Ivan Mihaljević i Ljubica Sušac iz Ljubuškog.

Bio je to jedan od ukupno četiri redovita godišnja sastanka Predsjedništva, koji se naizmjenično održavaju u općinskim središtima, na kojem je razmatrana aktualna problematika koja se odnosi na život i društveni položaj umirovljenika, a ovaj put domaćin je bio Ljubuški.

Analiziran je rad umirovljeničkih udruga u općinama, županijske zajednice udruga i saveza županijskih udruga umirovljenika i konstatirano da je on dosad bio dobar, sukladno mogućnostima te da tako treba nastaviti. Pročitan je dopis dobiven od predsjedništva Saveza županijskih udruga umirovljenika u FBiH, koji sadrži pismo upućeno predsjedniku Vlade FBiH Fadilu Novaliću na koji se čeka odgovor i sastanak s njim.

Razmatran je zdravstveni položaj, točnije mogućnosti liječenja umirovljenika i konstatirano da tu ima problema zbog visine cijena lijekova, koji su, rečeno je, od svih županija FBiH, najskuplji u ZHŽ. Čekaju se rezultati pokrenute akcije da se cijene izjednače na području FBiH. Velika pozornost posvećena je temi reforma mirovinskog sustava u FBiH.

Daje se potpora stavovima hrvatskih zastupnika u Parlamentu FBiH i Domu naroda, vezanim uz novi mirovinski zakon, pozivaju obje strane da se nađe rješenje te izričito traži da ne bude praznog hoda u primjeni novog zakona ako se on usvoji.

Ana Mikulić je skrenula pozornost na umirovljenike koji primaju mirovinu od 326 KM, ustvrdila je da je to ponižavajuće i upitala ima li mogućnosti da se ona poveća. Usvojen je zaključak da se nastavi s organiziranjem izleta za umirovljenike i određeno tročlano povjerenstvo u sastavu Tomo Bošnjak, Karlo Zelenika i Ivan Mihaljević.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka