Menu

Ljubušak optužen za ugrožavanje sigurnosti i napad na policajce!

Kako bi za ovo prošao u SAD-u? Ljubušak optužen za ugrožavanje sigurnosti i napad na policajce!

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Široki Brijeg protiv Zorana G. zvanog Šicer iz Ljubuškog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela ugrožavanja sigurnosti i napada na službenu osobu u obavljaju poslova sigurnosti.

Naime, kako stoji u optužnici, on je lanjskog 23. kolovoza, oko 21.30 sati, u ljubuškoj Ulici kneza Trpimira, potpuno gol prišao obiteljskoj kući N.A. i kroz otvoren prozor pozivao riječima „N. dođi u moju sobu da te j…“, pa kad je N. od straha vrisnula i u pomoć pozvala svoje roditelje, pobjegao je u svoje dvorište, te ozbiljno zaprijetio N., njenoj majci I. i ocu I., riječima: „I., silovat ću ti N. ženu, S. i njenu bebu, a vi ćete to gledati, a nećete moći ništa učiniti!, ponavljajući iste riječi povišenim tonom u više navrata, koje prijetnje su kod N.A. njene majke I. i oca I. izazvale ozbiljan strah za njihov život, i uvjereni da bi to mogao učiniti, N. je nazvala policiju i prijavila ga, pa kada je stigla ophodnja, on je izišao iz svoje obiteljske kuće držeći u ruci pištolj (kasnije će se ispostaviti plastični marke „Walther“, 7,65 mm), koji je usmjerio prema trojici policijskih službenika PU Ljubuški, M.B., M.M i M.G., te povlačeći obarač prijetio im je riječima: Sve ću vas pobiti!, radi čega su mu oni izdali jasnu zapovijed: Baci pištolj i lezi, pucat ćemo!, na koju se ovaj više puta  oglušio i nastavio koračati prema njima.

Tek tada su upotrijebili fizičku snagu i sredstava za vezivanje, pa ga, iako je pružao aktivan otpor, uspjeli savladati i staviti pod nadzor, prilikom čega je policajac M.G. zadobio lakše ozljedu u obliku oguljotine/ogrebotine u predjelu nadlanice lijeve šake.

 

Napomena: Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka