Menu

Udruga Duga organizirala prodajnu izložbu uskrsnih rukotvorina

Udruga Duga organizirala prodajnu izložbu uskrsnih rukotvorina

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama “Duga” Ljubuški  je  danas na središnjem gradskom trgu izložila svoj štand sa svrhom prodaje uskrsnih rukotvorina radi prikupljanje sredstava za financiranje udruge. Njihovi simpatični ručni radovi privukli su brojne Ljubušake i Ljubušanke koji su došli, kupili i tako podržali rad udruge.

Na izloženom štandu se osim ukrašenih pisanica moglo pronaći unikatne piliće od vunice, korpice koje su kombinacija vunice i špage, neobična ukrasna jaja od konca i špage, cvijeće i piliće od papira, gnijezda i druge aranžmane. Uskrsne rukotvorine nastale su u radionicama udruge.

„Uključila sam se u udrugu Duga jer imam rodicu koja ima Down sindrom i tako sam počela volontirat. Svrha ove uskrsne prodaje je prikupljanje novaca od ručnih radova djece koja sudjeluju radionicama. S izradom smo počeli odmah nakon Božića, sastajemo se dva puta tjedno, jer dosta vremena treba da se naprave i osuše ove rukotvorine, a i roditelji su pomagali“, kazala je Monika Bebek, studentica defektologije koja volontira već tri godine i jako je zadovoljna radom udruge Duga, sviđa joj se pomagati i smatra da bi i drugo trebali poduprijeti ovu djecu jer su ona veliko blago i uveseljavaju.

Predsjednica Zora Skoko oduševljena je reakcijama i odzivom ljudi na ovaj njihov projekt koji je već postao tradicionalan.

Udruga “Duga” je jedna jako dobro organizirana udruga koja je pridobila simpatije cijelog grada. Iza njih je deset godina djelovanja tijekom kojih su inicirali i realizirali niz edukacijskih i rehabilitacijskih programa za djecu članova, potporu i edukaciju za roditelje i javnost te podizanje razine društvene svijesti o potrebama i pravima takve djece i njihovih obitelji.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka