Menu

Javna rasprava o saniranju deponije Hrašljani –Bučine

Javna rasprava o saniranju deponije Hrašljani –Bučine

Mirjana Kovač, šefica Odjela za okolišne dozvole u Federalnom ministarstvu okoliša, danas je nakon javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš za sanaciju deponije komunalnog otpada Hrašljani –Bučine, izjavila kako misli da bi u dogledno vrijeme ova deponija mogla biti sanirana.

Javna rasprava je održana u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, a trajala je nešto duže od 40 minuta.

„Ova studija je rađena od strane konzultantske kuće “Eko-Plan“ iz Mostara. Rađen je projekt da se ide dosad rijetku metodu, da se da se sav postojeći otpad fizički odstrani i pretovari na neku sanitarnu deponiju, postojeću ili novu, još se ne zna kakvu“, rekla je Kovač i dodala kako misli da bi u dogledno vrijeme to moglo biti ostvarivo, iako su mnogi sumnjičavi.

Tijekom rasprave, par primjedbi uputio je Zdenko Mandić, pomoćnik ministra za zaštitu okoliša u Županiji Zapadno-Hercegovačkoj, jer nije bio zadovoljan cijenom saniranja, te je tvrdio kako je problem i gdje skloniti sav otpad koji bude iskopan sa deponije Hrašljani –Bučine.

Mirjana Kovač je pak istaknula kako je zadovoljna sadašnjim stanjem gospodarenja otpada u Ljubuškom, odnosno činjenicom da se otpad s područja naše općine trenutno vozi u Uborak.

„U Hercegovini je šteta bilo gdje trpati otpad u zemlju, takvo je tlo, ovo sve treba očistiti, doći će vrijeme i za to“, izjavila je ona za vrijeme rasprave, a Ljubušacima je poručila kako ne smiju dopustiti da na području svoje općine zakopavaju otpad u zemlju, dodavši kako je trenutna metoda zbrinjavanja otpada u Ljubuškom zasad najpametnija.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka