Menu

Obilježena 25. godišnjica ubojstva Blaža Kraljevića i osam HOS-ovaca

Obilježena 25. godišnjica ubojstva Blaža Kraljevića i osam HOS-ovaca

Misom zadušnicom u župnoj crkvi Kruševo i polaganjem vijenaca na spomen obilježje hrvatskim braniteljima u Kruševu danas, 9. kolovoza, obilježena je 25. godišnjica od ubojstva devetorice pripadnika HOS-a.

 

U Kruševu je prije 25 godina ubijen general i zapovjednik HOS-a Blaž Kraljević i članovi njegove pratnje: Osman Maksić, Šahdo Delić, Ivan Granić , Mario Medić, Vinko Primorac, Gordan Čuljak, Marko Stjepanović i Rasim Krasniqi.

''Nažalost, ništa se nije promijenilo u ovih 25 godina osim jedne dobre stvari, a to je što nas je svake godine sve više ovdje. Svake godine sve dostojanstvenije i sa sve više pijeteta se odaje počast. Nažalost, moram kazati da nakon silnih inzistiranja kod pravosudnih institucija BiH i dalje nema još nikakvih rezultata. Nama ostaje vrlo malo nade i strpljenja da ćemo mi ipak jednog dana nešto učiniti po ovom pitanju. Ovdje se dogodio jedan veliki neviđeni zločin, to se ne može opravdati ničime. Počinitelji gotovo da su poznati, ali institucije šute'', prenosi Bljesak.info izjavu predsjednika Hrvatske stranke prava BiH Stanka Primorca u Kruševu povodom 25. obljetnice od ubojstva zapovjednika Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) u BiH Blaža Kraljevića i osam članova njegove pratnje.

''Čitao sam u novinama razne gluposti, ili novinari nisu znali ili su namjerno govorili svašta - istinu je malo tko rekao, ne znam zašto. Istina bi trebala doći, ne mogu ja znati niti mogu reći, ona bi trebala doći. Moja majka je oprostila ubojicama i onima koju su naručili ubojstvo. Bilo bi lijepo da dođe istina, da se zna'', izjavio je novinarima Vlado Kraljević, brat ubijenog zapovjednika HOS-a Blaža Kraljevića.

Blaž Kraljević je sa svojom pratnjom pod nerazjašnjenim okolnostima poginuo na kontrolnom punktu u Kruševu kod Mostara. Neki od njegovih suradnika tvrde da je Kraljević ubijen po naređenju hrvatskog političkog vodstva. Istraga o njegovoj smrti vodi se od svibnja 2013.



  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka