Menu

Pokornički dani i predstavljanje knjige biskupa Ratka Perića u Studencima

Pokornički dani i predstavljanje knjige biskupa Ratka Perića u Studencima

Župa i svetište Presvetog srca Isusova u Studencima slijedeće godine slavi trostruki jubilej, 110.godina Župe, 80.godina od izgradnje župne crkve i 20.godina Svetišta.

Priprema za proslavu počela je u petak, 6.listopada, s devet prvih petaka – pokorničkim danima. Gospinu krunicu molili su ministranti i bogoslov Josip Radoš koji je na „službi“ u Studencima, a župna crkva bila je dobro popunjena.

Misno slavlje predvodio je biskup mostarsko-duvanjski, mons. Ratko Perić u koncelebraciji četvorice svećenika, a pjevao je župni zbor „Vrelo života“.

Nakon svete mise uslijedilo je predstavljanje knjige „Sjeti me se kada u raj dođeš“ autora mons. Ratka Perića koju je u nakladi Crkve na kamenu izdao u povodu 25.godina biskupstva. Knjiga je promovirana 13.rujna u Mostaru dan prije biskupove obljetnice.

O knjizi je govorio bogoslov Josip Radoš i sam autor, biskup Perić, a predstavljanje knjige svojom su pjesmom uljepšale pjevačke skupine iz župe, Bećari i ženska pjevačka skupina Izvor. Predstavljanje knjige vodio je Ante Bender.

Na kraju je župnik don Ivan Štironja zahvalio biskupu, dekanu fra Ljubi Kurtoviću, ostalim svećenicima i vjernicima koji su došli na misu i ostali na predstavljanju knjige, biskup Perić je na dar dobio umjetničku sliku.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka