Menu

Više od milijun maraka za podzemnu garažu, zgradu Policijske uprave i trg

Više od milijun maraka za podzemnu garažu, zgradu Policijske uprave i trg
Središte Ljubuškog iduće bi godine trebalo dobiti potpuno novi izgled. Dvije zgrade - Općine i Policijske uprave Ljubuški bit će spojene ogromnim trgom ispod kojeg će se nalaziti javna garaža. Riječ je o projektu u koji će biti uloženo više od milijun KM, a čija je realizacija trebala početi još ove godine.
Radovi su prolongirani zbog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, odnosno prijenosa zemljišta na Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačke županije i Općinu Ljubuški. Prema riječima načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, ovaj proces bi trebao biti uskoro završen. Potom slijedi postupak javne nabave koji će, prema Barbarićevim riječima, u najboljem slučaju trajati dva mjeseca. - Ako bude žalbi, proces će trajati i dulje - kaže Barbarić koji početak radova očekuje na proljeće.
Hoće li radovi početi u ožujku ili travnju, ovisit će o vremenskim prilikama s obzirom na to da je, između ostaloga, planirana rekonstrukcija krova na zgradi u kojoj je smještena Policijska uprava Ljubuški, Gradska vijećnica te dio službi Općine Ljubuški. Nakon radova zgrada bi trebala dobiti dodatnih 600 četvornih metara prostora koji trenutačno nedostaje institucijama koje je koriste.
Važno je naglasiti kako se postojeći objekt ne bi rušio, nego bi se izvršila njegova rekonstrukcija i nadogradnja. Kao što je ranije rečeno, radovi na samoj zgradi PU i Vijećnice trebali bi stajati oko 300.000 KM, a financirat će ih Vlada Zapadnohercegovačke županije i Općina Ljubuški. Spomenuti objekt se već dulje vrijeme nameće kao pitanje koje treba riješiti jer je u jako lošem stanju, a ni svojim arhitektonskim izgledom ne odgovara samom središtu općine.
Rekonstrukcija ovog objekta za sobom povlači i uređenje okoline te je tako izrađeno i idejno rješenje trga koji se nalazi iza ove zgrade. Naime, prijedlog je da se Trg domovinske zahvalnosti proširi i na postojeće parkiralište koje se nalazi iza spomenutog objekta.
  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka