Menu

Dm povukao iz prodaje babylove eko kašica jagoda i malina s jabukom

Dm povukao iz prodaje babylove eko kašica jagoda i malina s jabukom
Dm-drogerie markt je iz predostrožnosti povukao iz proizvodnje babylove eko kašica jagoda i malina sa jabukom 190 g, za djecu stariju od 4 mjeseca, s rokom trajanja do petog srpnja 2019. Kako se navodi u priopćenju, prilikom kontrole proizvoda u jednoj staklenki pronađeni su ostaci sredstva za čišćenje koje sadrži klor.
Stoga je odlučeno da se proizvod povlači iz prodaje, s obzirom na to da se ne može isključiti pretpostavka da se i u ostalim staklenkama proizvoda navedenog roka trajanja nalaze povećane vrijednosti klora.
- Ostaci klora mogu se pronaći u proizvodima kao posljedica upotrebe klorirane vode prilikom obrade namirnica odnosno prilikom dezinfekcije uređaja za obradu namirnica. Povećani unos klora u jednom danu kod čovjeka može ograničiti sposobnost provođenja kisika u krvi te izazvati smetnje kod procesa provođenja joda u organizmu – navodi se.
Kupci koji su kupili proizvod s tim datumom, mole se da prestanu s njegovom upotrebom te da proizvod vrate u bilo koju dm prodavnicu za što će dobiti povrat novca u punom iznosu redovne cijene proizvoda.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka