Menu

Ljubuška večer u Zagrebu

Ljubuška večer u Zagrebu

Okupljanje Ljubušaka pod nazivom „Ljubuška večer“ održano je sinoć u Zagrebu, u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom Velesajmu.

 

Susret je organiziran sa svrhom međusobnog duženja, upoznavanja, pomaganja te zadržavanja povezanosti Ljubušaka i prijatelja sa svojim rodnim gradom Ljubuškim i Hercegovinom.

Organizaciju Ljubuške večeri uz Klub Ljubušaka i Općinu Ljubuški podržao je velik broj ljudi koji su svojim idejama, akcijama i nesebičnim davanjem pomogli ne samo organizaciju manifestacije nego i čitav niz vrijednih akcija i projekata koji su imali pozitivan odjek u Ljubuškom ali i šire. Upravo zbog toga ovakve večeri povod su da se Ljubušaci okupe u želji i volji da i u narednim godinama pokrenu niz akcija koje će otvarati neke nove perspektive na dobrobit cijelog Ljubuškog kraja.

„Želim posebno zahvaliti načelniku Općine Ljubuški Nevenku Barbariću i potpredsjedniku Hrvatskog sabora Milijanu Brkiću. Ovdje bih želio istaknuti i pozdraviti gospodarstvenike s područja općine Ljubuški koji su večeras s nama. Želim vam i dalje uspješan rad jer ste uz dobre političke predstavnike jamci kako će nas Ljubušaka svugdje biti, ali u Ljubuškom najviše i da će Ljubuški vječno živjeti“, rekao je između ostalog u svom obraćanju Ante Škegro, predsjednik Kluba Ljubušaka u Zagrebu te zaključio: „Zadaća nas u Zagrebu je da budemo blizu, da pružimo ruku kad je potrebno, da budemo na korist i na dobro ljudima, da radimo za Ljubuški kako bi ga učinili boljim i privlačnijim kako za život tako i za posao“.

Uz općinskog načelnika Nevenka Barbarića i predsjednika Općinskog vijeća Tihomira Kvesića, među gostima koji su došli iz Hercegovine bili su: Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije, s ministrima Tonijem Kraljevićem i Zdravkom Borasom, Ante Mišetić, predsjednik Skupštine, fra Dario Dodig, gvardijana franjevačkog samostana na Humcu i drugi.

„Pozivam sve vas da budemo kvalitetni ambasadori i predstavnici naše Hercegovine, da lijepo pričamo o Ljubuškom i svima vama želim da u zajedništvu provedemo jednu ugodnu i veselu večer“, rekao je načelnik Barbarić te zahvalio svima koji su u proteklom vremenu pomagali razvoj našeg kraja.

Uz brojne Ljubušake koji danas žive u Zagrebu među gostima i prijateljima bili su: Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora, Tomislav Madžar, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, Ivana Perkušić, izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Renata Paškalj, veleposlanica BiH u RH, Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, Mario Šiljeg, državni tajnik i mnogi drugi visoki uzvanici iz društvenog, znanstvenog, kulturnog, gospodarskog, sportskog i političkog života Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Tijekom programa kojeg je vodio Branko Uvodić, uzvanici su imali priliku vidjeti video o Ljubuškom, nastup folklorne sekcije Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata, sudjelovati u tomboli i osvojiti bogate nagrade te uživati u klapi Rišpet.

Velik odaziv, pokazao je potrebu Ljubušaka i njihovih prijatelja da se okupe, druže ali i da pokažu svoju privrženost rodnom kraju i zavičaju.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka