Menu

Za još kvalitetniju uslugu potreban stručni tim koji će izlaziti na teren

Za još kvalitetniju uslugu potreban stručni tim koji će izlaziti na teren

Kao najstarija humanitarna nevladina organizacija, Crveni križ organizira i pruža socijalnu pomoć i zdravstvenu zaštitu stanovništvu u nevolji. U tom duhu i poslanju djeluje i Crveni križ Ljubuški, koji tijekom godine, u suradnji s različitim domaćim i međunarodnim ustanovama i organizacijama, ostvari više različitih humanih akcija, piše Večernji list. 

Neke od njih su akcije dragovoljnog darivanja krvi koje se organiziraju u suradnji s Trans-fuzijskim centrom SKB-a Mostar, a važan udio daju i ljubuške škole te Franjevački samostan Humac.


U redovitu aktivnost ubraja se i prihvaćanje i prikupljanje humanitarne pomoći od drugih nacionalnih organizacija i darovatelja. Od federalnog Crvenog križa dobiveni su paketi hrane i higijenskih potrepština koji su podijeljeni siromašnima. Za svrsishodan i primjeren program kućne njege, nažalost, još nema uvjeta, prije svega, zbog financijskih razloga.U 2017. godini bilo je ukupno šest akcija u kojima su prikupljene 254 doze krvi. Pri ljubuškom Crvenom križu od 2007. godine djeluje “Klub dragovoljnih darovatelja krvi”. Crveni križ Ljubuški vrši i izobrazbu te obuku vozača u poznavanju i pružanju prve pomoći pa su tako u prošloj godini obučena 373 kandidata.

– Nedostatak financijskih sredstava primorava nas snalaziti se na razne načine da bismo pomogli starima i nemoćnima. Za još kvalitetniju uslugu trebali bismo imati stručni tim koji bi izlazio na teren, a to traži i odredena novčana sredstava – ističu iz Crvenog križa Ljubuški.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka