Menu

Raspored misa Velikog tjedna u župi Humac

Raspored misa Velikog tjedna u župi Humac

Donosimo raspored misa, obreda i bdijenja velikog tjedna:

SVETO VAZMENO TRODNEVLJE

Veliki Četvrtak, 18. travnja 2019.

Misa Večere Gospodnje bit će u 18 satiu crkvi sv. Ante na Humcu. Posebno pozivamo prvopričesnike i roditelje na ovu svetu misu. Nakon sv. mise biti će klanjanje do ponoći u staroj crkvi sv. Ante na Humcu. Sve vas koji možete pozivamo doći i biti u molitvi s Gospodinom prema predloženom rasporedu po selima, a možete doći i u drugo vrijeme koje vam odgovara.

Veliki Petak, 19. travnja 2019.

Ovaj dan spominjemo se Isusove muke i smrti na križu. Prema sadašnjoj crkvenoj disciplini ovaj dan je strogi post i nemrs i obvezuje sve koji su navršili 18 godina do 60 godina života. Dobrovoljno ga mogu činiti i mlađi i stariji od ovih dobnih odrednica.

PUT KRIŽA od crkve sv. Kate u Ljubuškom do crkve svetog Ante na Humcu počinje u 16 sati ispred crkve sv. Kate u Ljubuškom.

SLUŽBA MUKE GOSPODNJE počinje u 18 sati u crkvi sv. Ante na Humcu. (Uz ljubljenje križa prikupljat će se prilozi za Isusov grob).

Velika Subota, 20. travnja 2019.
Vazmeno bdjenje započinje u 20 sati u crkvi sv. Ante na Humcu. Posebno pozivamo krizmanike i njihove roditelje na ovu svetu misu. Ponijeti sa sobom svijeću. Nakon mise bit će blagoslov jela.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka