Menu

Obilježena 26. obljetnice pogibije branitelja u Uskoplju

Obilježena 26. obljetnice pogibije branitelja u Uskoplju

Povodom obilježavanja 26. godišnjice pogibije ljubuških pripadnika HVO-a u Uskoplju, održana je sveta misa u crkvi sv. Ante na Humcu koju je predvodio humački gvardijan fra Dario Dodig, a nakon mise se uputilo u Uskoplje gdje je upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća poginulim hrvatskim braniteljima na uskopaljskoj bojišnici.

Ovo je prigoda da se i mi još jednom prisjetimo jedanaest hrabrih Ljubušaka koji su položili svoj život na uskopaljskoj bojišnici, to su: Mario Perić, Ante Jurič, Darko Boras, Franjo Roso, Vinko Lauc, Franjo Čuvalo, Dinko Zovak, Đuro Pap, Miljenko Matić, Ivica Ćutuk i Ilija Bebek.

Poginuli ljubuški branitelji bili su u datom trenutku spremni dati svoj život za svoju zemlju i sve nas te smo stoga dok god smo živi, dužni poštovati njihovu žrtvu. Niti jedna žrtva ne smije biti uzaludna, niti jedan život ne smije bit zaboravljen i upravo zato moramo obilježavati obljetnice pogibija naših branitelja i odavati im počast. Njihova hrabrost je bila znak jasne opredijeljenosti da ne postoji žrtva koju ljubuški branitelji nisu bili spremni podnijeti za očuvanje svoje zemlje i svog Grada. Oni nam trebaju služiti kao primjer da jednako hrabro i odlučno gradimo budućnost ove zemlje.

Pokoj vječni daruj im, Gospodine. I svjetlost vječna svijetlila njima! Počivali u miru!

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka