Menu

Gosti iz Ljubuškog na otvorenju prostorija Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni

Gosti iz Ljubuškog na otvorenju prostorija Hrvatske udruge mladih u središnjoj Bosni
Predsjednik Udruge Hum je također naglasio i kako se Udruga u narednom razdoblju želi što više približiti mladima kroz razne edukacije, radionice, igre, studijska putovanja i slično.

 

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza je danas pred velikim brojem gostiju svečano otvorila prostorije Udruge u kojima će Udruga djelovati. Svečano obilježavanje otvorenja prostora je krenulo s himnom hrvatskog naroda u izvedbi Vokalnog sastava Ad Libitum.
 
Nakon himne hrvatskog naroda okupljenima se obratio predsjednik Udruge Mateo Marić.

Predsjednik Marić je svoj govor započeo s citatom koji nikoga nije ostavio ravnodušnim: “Od svih puteva što vode u nebo meni se čini najkraćim, najlakšim i najpouzdanijim onaj kojim čovjek ide ispunjajući svoje obične dužnosti”. ( citat sb. Petra Barbarića).

Marić se zahvalio okupljenima na dolasku i poželio svima da se osjećaju ugodno u prostorijama Udruge te je okupljenima opisao u kratkim crtama rad Udruge od osnivanja pa do danas, kroz što je Udruga prolazila, kako su nalazili sredstva i koje su aktivnosti imali. Predsjednik Udruge Hum je također naglasio i kako se Udruga u narednom razdoblju želi što više približiti mladima kroz razne edukacije, radionice, igre, studijska putovanja i slično. 

Marić je istaknuo kako je uređene ureda financirao Ured za stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske i zahvalio se uredu na čelu s gospodinom Nikolom Mažarom. On se zahvalio svima i  pozvao sve okupljene na suradnju i uključivanje u radu za dobrobit društva. 

Pozvao je okupljene da ih sve vodi moto Udruge koji glasi: “Nemojte se nikad umoriti čineći dobro”. 

Kako bi današnji događaj bio što potpuniji, Vokalni sastav Ad Libitum je izveo domoljubnu  pjesmu ,,Poljubi zemlju”. 

 | Autor :

 

Nakon izvedbe vokalnog sastava, okupljenima se obradio voditelj ,,Gradskog kazališta mladih” u Vitezu, gospodin Ivan Sajević koji je istaknuo kako su GKM Vitez i Hum u središnjoj Bosni kroz razne aktivnosti zajedno radili za dobrobit stanovnika središnje Bosne.

Ivan Sajević  je istaknuo i kako GKM Vitez i Hum u narednom periodu planiraju realizaciju zajedničkih projekata. 
 
Nakon Sajevića, okupljenima se obratio Ivan Dominković, predsjednik Foruma mladih osječko-baranjske podružnice Udruge Hrvata Bosne I Hercegovine ,,Prsten“ . 

 

Dominković je pozdravio okupljene, zahvalio domaćinu na pozivu na ovaj za njih jako važan trenutak te je predstavio Forum. Rekao je kako je glavni cilj Foruma pomaganje Hrvatima u BiH i Hrvatima koji žive u Hrvatskoj, a porijeklom su iz BiH. 

“S obzirom na to da Forum radi slične stvari kao HUM u središnjoj Bosni, pretpostavljam da se zbog toga jako dobro slažemo”, istaknuo je Ivan. Naime, Forum mladih je s ekipom HUM-a odradio Božićnu akciju, te smo se tada upoznali i sprijateljili. Mogu samo reći da su me se toliko dojmili i ostavili pozitivan dojam, da smo zbog njih moj zamjeni Ivan Mijić i ja potegnuli iz Osijeka ovamo, kako bi ih podržali”, rekao je Dominković. 

Na kraju je poželio Udruzi uspješan nastavak rada s nadom da će Forum i HUM u središnjoj Bosni i dalje surađivati.

Voditeljica Anja Stipinović se zahvalila okupljenima, iskazala zadovoljstvo što mladi u ovoj priči nisu sami. I dodala kako je osjećaj zadovoljstva poseban nakon ostvarenog zacrtanog cilja, jer on daje vjetar u leđa, kako bi još više radili. Pozvala je sve okupljene na prigodni domjenak i ugodno druženje.

 | Autor :

Za kraj je Vokalni sastav ,,Ad Libitum” izveo skladbu ,,Srebrena Bosna”.

Okupljeni su u prostorijama mogli vidjeti dio fotografija realiziranih projekta i aktivnosti Udruge.

 

Fotografije dokazuju koliko je aktivnosti realizirano na različitim poljima društva.
Također se moglo primijetiti koliko je Hrvatska Udruga mladih u središnjoj Bosni zadivila društvenu zajednicu. 

 | Autor :

Treba istaknuti da je među okupljenima bilo gostiju iz Osijeka (Hrvatska), Sarajeva, Kiseljaka, Kreševa, Ljubuškog, Kupresa, Novog Travnika, Travnika, Busovače i ostalih mjesta. Ovo je danas bila jedna nagrada za trud i vrijedan rad ovih mladih ljudi.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka