Menu

Nove mjere: Uvodi se rad trgovina do 16 sati

Nove mjere: Uvodi se rad trgovina do 16 sati

Županijski stožer civilne zaštite na 7. izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj 22. ožujka 2020. godine donio je novu Zapovijed da se za trgovine prehrambenim artiklima, higijenskim artiklima, ribarnicama, ljekarnama, trgovinama veterinarskih i medicinskih proizvoda, benzinskim crpkama, poljoprivrednim ljekarnama, kioscima, pekarnama, kemijskim čistionicama, trgovinama za prodaju ortopedskih i dragih pomagala, trgovinama dječje opreme, hrane za životinje, trgovinama građevinsko, vodo i elektro materijala, supermarketima i veledrogerijama ograničava rad do 16 sati.

Uz osiguranje protoka kupaca i klijenata tako da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 2 metra između osoba, uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera.

Za pravne Usluga proizvodnje i dostave hrane, kao i proizvodnja i posluživanje hrane za goste hotela, ograničava se rad do 16 sati, također uz poštivanje higijenskih-epidernioloških mjera zaštite.

Zapovijeda se općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da na zahtjev poduzeća i drugih pravnih i fizičkih osoba izdaju Dozvole za kretanje osoba na području Županije Zapadnohercegovačke u vremenu od 18:00 sati do 05:00 sati.

Za provođenje i nadzor nad provođenjem ove Zapovijedi zadužuju se Uprava za inspekcijske poslove Županije Zapadnohercegovačke i općinski gradski stožeri civilne zaštite, svatko iz svoje nadležnosti.

Ova Zapovijed primjenjuje se i stupa na snagu danom donošenja, te vrijedi do 31.03.2020. godine.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka