Menu

Udruge obitelji poginulih branitelja iz Ljubuškog oštro osuđuju vandalski čin

 Udruge obitelji poginulih branitelja iz Ljubuškog oštro osuđuju vandalski čin

Udruge obitelji poginulih branitelja iz Ljubuškog oštro osuđuju vandalski čin na spomen obilježju ubijenom hrvatskom domoljubu Ludvigu Lutki Pavloviću u Studenim Vrilima kraj Tomislavgrada.

 

Radi se zapravo o tragičnom činu, najtragičnijem  za obitelji branitelja koje boli i duboko vrijeđa sramotno diranja u svetinju, heroje Domovinskog rata.  

Ovaj nemoralan čin provokacije je za svaku osudu. Dirnuti u spomenik mrtvima može samo onaj tko se ne boji Boga niti poštuje čovjeka.

Tužni smo i ogorčeni, ali ne previše iznenađeni, jer ovo nije prvi put da se uništava dignitet i žrtva poginulih hrvatskih branitelja. Nedavno je  razbijen stakleni križ i vaze s cvijećem na spomen obilježju poginulom hrvatskom branitelju Anti Juriču, u mjestu Bistrica kod Uskoplja

Pozivamo nadležne institucije da poduzmu sve potrebne korake da se ovakve sramotne stvari ne ponavljaju te nam i na taj način pomognu u našim nastojanjima koja činimo kako bismo sačuvali od zaborava povijesnu istinu na poginule ljubuške branitelje.

UDRUGA UDOVICA I DJECE POGINULIH HRVATSKIH BRANITELJA

UDRUGA RODITELJA I UDOVICA POGINULIH HRVATSKIH BRANITELJA U DOMOVINSKOM RATU

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka