Menu

Uspješna akcija u suzbijanja zlouporaba opojnih droga

Uspješna akcija u suzbijanja zlouporaba opojnih droga

U mjestu Vitina, zaseok Doci, općina Ljubuški, u tijeku je velika akcija koja je zavedena s ciljem suzbijanja neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Ova akcija zavedena je prije nekoliko mjeseci, kada su istražitelji PU Ljubuški došli do operativnih saznanja da D. J. (30)  iz Vitine proizvodi veću količinu indijske konoplje koja je namijenjena za prodaju na ilegalnom tržištu.

O tim saznanjima izvijestili smo Županijsko tužiteljstvo a danas u 12:00 h, temeljem naredbe za pretres izdane od strane Općinskog suda u Ljubuškom, otpočeo je pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi D. J.

Prilikom pretresa u štali je pronađen svojevrsni laboratorij za uzgoj indijske konoplje.
Točna količina pronađene opojne droge bit će poznata po završetku očevida, a prema preliminarnim procjenama riječ je o više od 250 stabljika indijske konoplje, visine do 150 cm, zasađenim u saksijama, zatim o približno 60 pikiranih stabljika (sadnica), a pronađena je i vreća puna suhe zeljaste tvari, koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nadaje, pronađeno je približno 40 UV lampi, koje se koriste kako bi se ubrzao rast stabljika indijske konoplje, a pronađeni su i sustav ventilacije, koji je stabljikama osiguravao svježi zrak, kao i sustav za navodnjavanje te automatska puška marke AK 47 (Kalašnjihov) s pripadajužim spremnikom za streljivo.

U tijeku je očevid kojeg vrše dežurna županijska tužiteljica i policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški, a D. J. (30) je lišen slobode te će se nad njim izvršiti kriminalistička obrada.

Po završetku kriminalističke obrade javnost ćemo izvijestiti o rezultatima, a kasnije tijekom dana objavit ćemo fotografije.

Policijski komesar Zoran Galić povodom ove akcije izjavio je slijedeće: „Današnja akcija nije slučajni ni izolirani uspjeh. Ona je jedna u kontinuitetu uspješnih akcija zapadnohercegovačke policije u borbi protiv zlouporaba opojnih droga, i kao takva pokazatelj je naše odlučnosti da se svim raspoloživim resursima suprotstavimo tome zlu.“

Komesar Galić podsjetio je od 1. srpnja 2007. godine do danas, odnosno u razdoblju otkako se on nalazi na čelu Uprave policije MUP-a ŽZH, ovo sto i četrdeset četvrta (144.) uspješna akcija u suzbijanju zlouporaba opojnih droga. „U ovom razdoblju Županijskom Tužiteljstvu  smo podnijeli izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv 114  osoba, zaplijenili smo velike količine raznih vrsta opojnih droga, a zahvaljujući informacijama do kojih smo mi došli svojim operativnim radom, a koje smo proslijedili drugim policijskim agencijama, izvršene su dvije značajne zapljene opojnih droga u drugim dijelovima FBiH".

Ovom prilikom policijski komesar Galić istaknuo je rad Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški, te je šefu Odsjeka i svim istražiteljima čestitao na uspješnoj akciji.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka