Menu

Održan trening za predsjednike mjesnih zajednica općine Ljubuški

Održan trening za predsjednike mjesnih zajednica općine Ljubuški

U organizaciji Centra za građansku suradnju iz Livna nakon Općine Široki Brijeg u Ljubuškom je održan trening za predsjednike mjesnih zajednica pod nazivom: „Mehanizmi komunikacije mjesnih zajednica s općinom, građanima i medijima“. Trening za predsjednike mjesnih zajednica općina u Zapadnohercegovačkoj i Hercegbosanskoj županiji pod nazivom „Mehanizmi komunikacije mjesnih zajednica s općinom, građanima i medijima“održava se u sklopu projekta „Unaprjeđenje komunikacije mjesnih zajednica“.


Mr. sc. Drago Martinović savjetnik za odnose s javnošću održao je uvodno predavanje na temu načina i važnosti komuniciranja tijela lokalne uprave s javnošću i komuniciranja tijela mjesne zajednice s javnošću. O odnosima s javnošću s posebnim naglaskom na odnose s medijima izlagao je Ševko Bajić trener i ekspert za odnose s javnošću. Zulka Baljak izvršna direktorica Centra za građansku suradnju iz Livna istakla je da upravo nedostatak komunikacije između tijela općinske uprave, mjesnih zajednica, građana i medija potaknuo realiziranje ovog projekta u 10 općina  Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije, istaknuvši da je Općina Ljubuški svijetli primjer, jer je načelnik Nevenko Barbarić prije pola godine predočio plan komunikacije općinskih tijela vlasti s mjesnim zajednicama.

Ovaj projekt podržavaju: Canadian Embassy/Canada Fund for Local Initiatives, Mott fondacija i Nacionalna zaklada za demokraciju (NED).  Na početku treninga za 33 predsjednika mjesnih zajednica u Ljubuškom o planiranim projektima Općine Ljubuški govorio je načelnik Barbarić koji je pozvao predsjednike mjesnih zajednica da podnesu prijedloge za kapitalne investicije za tekuću godinu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka