Menu

Deveto Ljubuško silo – prva večer

Deveto Ljubuško silo – prva večer

Prva večer ovogodišnjeg 9. Ljubuškog sila, koja je održana sinoć (26.7.) na Centru malih športova, oduševila je nazočne posjetitelje i poslužila kao odlična uvertira za večerašnju središnju folklornu svečanost.

Nastupilo je devet domaćih društava: HKD Sveti Ante; KUD Herceg Stjepan; HKUD Studenčica; HKUD Radišići; HKUD Sv. Marko; HKUD Ivan; HKUD Vašarovići; HKUD Hardomilje i HKUD Veljaci, i tri gostujuća: Bećari s Neretve, Ortiješ, Mostar; Bećari HKUD-a "Herceg Stjepan", Blagaj-Buna i HKUD Sv. Ante, Dretelj. Poslije završetka programa voditelji društava održali su zajednički sastanak s članovima stručnog ocjenjivačkog suda Ivom Sušćem i Ilijom Brkićem, eminentnim stručnjacima iz oblasti folklora. Na sastanku je izraženo zadovoljstvo nastupima društava prve večeri, te ocijenjeno da još treba raditi na izvornosti i autohtonosti. Zadovoljstvo sinoćnjom večeri izrazio je i predsjednik Saveza KUD-a Ljubuško silo Davorin Medić, te za večeras najavio odlične nastupe društava i pravo narodno veselje.
silo foto8

Večeras je na programu druga, središnja, večer koja će početi u 18 sati okupljanjem društava kod OŠ Marka Marulića, Ljubuški, nastaviti se u 19,30 sati pripremom sudionika za svečani mimohod kroz grad, a svečani mimohod uz glazbu i napjeve društava  planiran je za 20 sati. U 20,30 sati društva bi trebala doći na Centar malih športova i predstaviti se gledateljima, a 15 minuta kasnije trebao bi početi program koji bi doista trebao biti veoma zanimljiv i zabavan. Donosimo raspored programa druge večeri:

Prvo će nastupiti HKUD “Dubrave’”, Aladinići, Stolac s muškim bećarcem i gangom, svirkom na diplama, dvojnicama i guslama, potom nastupa Mandolinski orkestar “Tripo Tomas” i folklorna sekcija ,”Bokeljeske Mornarice 809” HGD CG, iz Kotora, zatim KUU Kristal Sladorana Županja, KUD, “Glavice” Sinj, KUD Dusina, KUD “Sveti Juraj”, Duga Resa, KUD ,”Branimir”, Bošnjaci, HKUD “Blaćani’”, Biograci, HKUD Uzdol iz Uzdola. Nakon toga uslijedit će izbor “vile ljubuškog sila”. Domaćin 9. ljubuškog sila je HKUD “Radišići” iz Radišića, kum je Ante Mišetić, predsjednik Skupštine ŽZH, glavni domaćin Ante Šimović iz HKUD-a Radišići, stjegonoša je Luka Hrstić iz HKUD-a Radišići, i pratilje Ivana Rašić i Lara Artuković iz HKUD-a “Sv. Marko”, Klobuk. Zabavnu večer će upotpuniti poseban gost večeri Ivan Mikulić.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka