Menu

Vozili smo se autocestom Bijača - Vrgorac (Foto)

Vozili smo se autocestom Bijača - Vrgorac (Foto)

Prije petnaestak dana ministar pomorstva, prometa i infrastrukture u Vladi RH Siniša Hajdaš Dončić u promet je pustio 16,1 kilometara dugu dionicu Vrgorac, čvor Ploče – Karamatići Autoceste A1 Zagreb – Split - Dubrovnik te dionicu Autoceste A10 Granica Bosna i Hercegovina - interregionalni čvor Metković.


Novoizgrađena dionica sastoji se 11,1 kilometara duge dionice Vrgorac - Ploče i 5 kilometara spojne ceste od čvora Ploče na autocesti A1 do cestarinskog prolaza Karamatići na kojoj je, zbog teškog terena, izgrađeno 15 objekata, i to 7 vijadukata, 2 nadvožnjaka, 2 podvožnjaka i 4 tunela.

Također je izgrađen cestarinski prolaz Karamatići sa 6 naplatnih kućica, 10 prolaza, 2 prolaza za vangabaritna vozila, objektom kontrole naplate i kućicom za prodaju pretplate.


Tako je GP Bijača kod Ljubuškog, gdje je izgrađeno svega 3,5 km, glavna ulazna točka vozačima koji kroz HR idu dalje prema unutrašnjosti Europe.

Tragom te vijesti naša mala ekipa Radija Ljubuški odlučila se provozati autocestom od Bijače do Vrgorca. Došli smo do Bijače, ušli na autocestu, prešli GP Bijača na autocesti, uspješno prošli nekoliko graničnih kontrola, moramo reći ljubaznih službenika s obje strane granice, uzeli kupon na naplatnoj kućici u Čarapinama i krenuli prema Vrgorcu.

S obzirom da se autocestom kreće vrlo mali broj vozila, vozili smo dosta sporo, napravili nekoliko fotografija, izišli s autoceste u Vrgorcu, a put smo platili devet kuna. U Vrgorcu smo kratko odmorili, popili kavu i vratili se istim putem nazad.

Sada smo na autocestu ušli u Vrgorcu, a put do izlaza na Bijači je protekao gotovo isto kao i u suprotnom smjeru. Na izlazu smo ponovno platili devet kuna.

Znači vožnja autocestom od GP Bijača do Vrgorca i nazad koštala nas je 18 kuna plus gorivo. Koliko se isplatilo vidjet ćete po slikama koje vam donosimo s autoceste. Mi smo zaključili da je vrijedilo.

Stoga preporučujemo svima koji nemaju previše iskustva vožnje po autocesti, ali i onima kojima nije žao izdvojiti kojih četrdesetak kuna ili desetak KM da se obvezno provozaju ovom relacijom, isplati se.
Radio Ljubuški

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka