Menu

Milijan Brkić: Svaka Hrvatica i Hrvat shvatili su što želim reći o ploči HOS-a

 Milijan Brkić: Svaka Hrvatica i Hrvat shvatili su što želim reći o ploči HOS-a

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je danas kako ni HDZ niti on osobno ne relativiziraju niti veličaju simbole nijednog totalitarnog režima i odavno su ih osudili, te poručio kako su “svaka Hrvatica i Hrvat, te svi oni koji Hrvatsku osjećaju svojom domovinom, shvatili što želi reći vezano uz ploču HOS-a u Jasenovcu”.

“Niti HDZ, a ni ja osobno, ne relativiziramo niti veličamo simbole niti jednog totalitarnog režima i odavno smo ih osudili. To je već odavno svima jasno, kao što je jasno tko su ti koji u dnevnopolitičke svrhe izvlače ploče i simbole s ciljem stvaranja histerije i dizanja tenzija koje samo štete Hrvatskoj”, rekao je Brkić novinarima. Brkić je prethodno izjavio Večernjem listu da branitelji iz HOS-a imaju veze s ustaštvom koliko neki, koji su zadnjih dana vrlo glasni, imaju veze s hrvatstvom. “Ti nikada nisu ni željeli Hrvatsku, ne samo da je nisu željeli, već su i radili protiv njene slobode i neovisnosti”, kazao je Brkić.

Skidanja ploče HOS-a s pozdravom “Za dom spremni” u Jasenovcu od premijera Andreja Plenkovića prošlih su dana zatražili čelnici HDZ-ovih koalicijskih partnera – vodstvo HNS-a, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i potpredsjednik Sabora iz redova manjina Furio Radin. Nakon toga su u medijima počele špekulacije o mogućem raspadu vladajuće većine.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka