Menu

Dom naroda je posljednji štit Hrvata, zato ga žele ukinuti

Dom naroda je posljednji štit Hrvata, zato ga žele ukinuti

Komentirajući za Večernji list zaključke sastanka bošnjačkih stranki koje traže ukidanje Doma naroda Parlamenta FBiH, odnosno izmjene nadležnosti ovog tijela, član Predsjedništva HDZ-a BiH Zdenko Ćosić govori kako je to samo nastavak kontinuiranih dogovora između Srba i Bošnjaka o podjeli BiH na dva entiteta i dva naroda. Jednako kao što ju nisu htjeli kao neovisnu državu 1990., 1991. godine, tako sada žele kao neku vrstu okončanja političkog i ratnog sukoba u BiH podijeliti državu na dva naroda.

To ima svoj kontinuitet, ne samo od prošlog rata, nego se vuče još iz osamdesetih godina, navodi Ćosić.

Bošnjačke stranke predložile su ukidanje Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Kako to komentirate s obzirom na nadležnosti te institucije?

 

– Mislim da ne postoji ni ozbiljna politička stranka ni političar pojedinac kojemu nije jasno značenje takvih inicijativa. Bilo je samo pitanje vremena kada će bošnjačka politika, a evo sada, objedinjena u nekakvu neformalnu koaliciju SDA, SDP, DF, izići sa svojom političkom, manje više do sada prikrivenom, ali poznatom idejom, da se konačno BiH podijeli onako kako je to davno i zacrtano, na državu dvaju entiteta i dvaju naroda. Jedan koji već de facto postoji, RS, i drugi koji bi trebao tek takav postati kao entitet bošnjačkog naroda. Ova ideja, odnosno prijedlog koji su donijele bošnjačke stranke na nedavnom sastanku, samo pokušava ozakoniti jednu takvu politiku.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka