Menu

Održana tribina Mladeži HDZ BiH Ljubuški

Održana tribina Mladeži HDZ BiH Ljubuški

Mladež HDZ BiH Ljubuški organizirala je predstavljanje kandidata iz Ljubuškog za sve razine vlasti na predstojećim Općim izborima u BiH. Skup je otvorio i prisutne pozdravio predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mladen Bebek, koji je ukratko podnio izvješće o radu i stanju Mladeži u Ljubuškom, istaknuvši da je organizacija Mladeži u Ljubuškom koja se sastoji od 427 članova u 30 temeljnih ogranaka najorganiziranija i najjača organizacija unutar cijele Mladeži HDZ-a BiH.

Nakon toga, pojedinačno su se predstavili kandidati s liste HDZ-a BiH za Opće izbore 2018. Kandidati s liste za županijsku Skupštinu: Ivana Barišić, Toni Kraljević, Ivana Zrimšek Šaravanja, Ivan Jelčić, Milan Ševo, Marko Radić i Marija Kikaš, potom Stanko Musa i Žana Primorac s liste HNS-a za Zastupnički dom Parlamenta FBiH te Mirjana Džajić koja je na listi za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine BiH. Svi su posebno istaknuli važnost zajedništva koje mora biti nit vodilja na predstojećim Općim izborima.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH ŽZH i načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić se u svome izvješću ponajviše referirao na infrastrukturne projekte na području općine Ljubuški.

Zatim je riječ preuzeo predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH, dopredsjednik Vlade i ministar financija Zapadnohercegovačke županije Toni Kraljević, koji je iznio iscrpno izvješće o učinjenom u protekle četiri godine. „Stabilizacija javnih financija, smanjenje javnog duga Županije za 52%, podizanje plaća proračunskim korisnicima, pravovremena isplata poljoprivrednih poticaja, saniranje obveza iz prijašnjih godina, prije svega obveze na ime doprinosa prema Poreznoj upravi FBiH su samo dio u mnoštvu aktivnosti ove Vlade. U sljedećem razdoblju je planirano dodatno uvećanje porodiljinih naknada za nezaposlene rodilje, nastavak i proširenje projekta besplatnih udžbenika u osnovnim školama, te uvećanje pozicije za subvencioniranje prijevoza učenika, uvođenje asistenata u predškolske ustanove, oslobađanje od poreza na prvu nekretninu za mlade, te uvećanje pozicije za poljoprivredne poticaje i još cijeli niz projekata“, istaknuo je ministar Kraljević te je sve okupljene pozvao na završni skup koji će se održati 3. listopada 2018. godine na Centru malih športova u Ljubuškom s početkom u 18 sati.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka