Menu

Vraća se pobjednički tim: I Ljubušak Zoran Tomić uz hrvatsku predsjednicu

Vraća se pobjednički tim: I Ljubušak Zoran Tomić uz hrvatsku predsjednicu

Ulazimo u petu brzinu - poručuju iz stožera Kolinde Grabar-Kitarović u čijoj je ekipi angažirano pet novih članova, od kojih su najistaknutiji Milijan Brkić te kao vanjski suradnik Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, koji je i prije surađivao s HDZ-om.

Te odluke donesene su prekjučer na sastanku stožera predsjedničke kandidatkinje vladajuće stranke, Kolinde Grabar-Kitarović, ali zamjenik predsjednika HDZ-a Brkić jučer na tu temu nije želio davati nikakve izjave.

- Obratite se glasnogovorniku stožera - uputio nas je. Brkić je, kažu u stožeru, i dosad bio angažiran, ali sada je, naime, dobio i formalno zaduženje, a to je koordinacija na terenu Hrvatske, Bosne i Hercegovine te dijaspore.

Digitalni dio

- Ekipa u stožeru pojačana je sa šest novih ljudi, a najistaknutiji od njih su Brkić i Tomić, ostali su manje poznati ljudi široj javnosti, koji će uglavnom biti aktivni u digitalnom dijelu - govori nam izvor iz stožera Grabar-Kitarović.

Kolinda Grabar-Kitarović jučer se družila s građanima u Karlovcu, sljedećih dana planira posjetiti još neke gradove, ali u njima neće održavati skupove, nego će se samo družiti s građanima.

- Ići će se sve do Splita, a ideja je da obiđe mjesta u kojima prije nije bila - kaže naš sugovornik te dodaje da će se sada u kampanji svi morati angažirati. Odluka gdje će se održati prvo sučeljavanje još, kaže, nije donesena. Sugovornik je to izjavio prije nego što je iz stožera RTL-u stigla potvrda da će Grabar-Kitarović doći na sučeljavanje u organizaciji te televizije u ponedjeljak.

- Imamo pozive za četiri sučeljavanja, ali nećemo ići baš na sva četiri, bit će dva, najviše tri - kaže naš izvor, koji ističe da je dr. Tomić novo, ali opet staro lice u ekipi jer je i prije je surađivao s HDZ-om u kampanjama, a podsjetimo da je bio i autor HDZ-ove izborne strategije za pobjedu Kolinde Grabar-Kitarović na prošlim izborima. U HDZ-u su tada objasnili da nije neobično da je HDZ strategiju naručio od mostarskog profesora Zorana Tomića s obzirom na to da sa strankom redovito surađuje. Svojedobno je Tomić bio glavni čovjek za odnose s javnošću bivšem predsjedniku HDZ-a BiH Anti Jelaviću.

Svi su uključeni

Tomić je rođen 1966. godine u Radišićima, iz kojih potječe i Brkić. U Mostaru je diplomirao na Pravnom fakultetu, a magistrirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Doktorat je obranio u Sarajevu. Bio je pomoćnik rektora Sveučilišta u Mostaru i prodekan za znanost, a voditelj je i poslijediplomskog specijalističkog studija odnosa s javnošću. U svibnju 2013. godine Tomić je izabran za dekana.

Premijer Andrej Plenković jučer je pojasnio da je Milijan Brkić dio ekipe koja radi na izborima godinama te da ga ne treba isticati kao pojedinca.

- Svi su uključeni u kampanju, HDZ ima mnogo jakih aduta i svi trebaju biti angažirani. Milijan Brkić radit će, između ostaloga, na motivaciji birača u BiH i dijaspori - dodao je Plenković.

Ni ministar Oleg Butković nije htio dati na posebnoj važnosti uključivanju Brkića u kampanju kandidatkinje Grabar-Kitarović, pa je pitao čemu mistifikacija javnosti oko njegova angažmana kada je taj posao radio i na prošlim izborima.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka