Menu

Zdravka Bušić posjetila Ljubuški: ´U fokusu naše liste je položaj hrvatskog naroda u BiH i briga o Hrvatima diljem svijeta´

Zdravka Bušić posjetila Ljubuški: ´U fokusu naše liste je položaj hrvatskog naroda u BiH i briga o Hrvatima diljem svijeta´

Potpredsjednica HDZ-a i nositeljica liste za XI. izbornu jedinicu na izborima za Sabor Republike Hrvatske Zdravka Bušić posjetila je danas Ljubuški gdje se susrela s gradonačelnikom Nevenkom Barbarićem.

 

„Nije ovo moj prvi posjet Ljubuškom. Dolazila sam nekoliko puta u društvu gosp. Zvonka Milasa zbog raznih projekata koje je Hrvatska financirala ili sufinancirala, tako da smo mi ovdje u Ljubuškom česti posjetitelji. Rado dođemo vidjeti na koji način bismo mogli zajedno surađivati, odnosno više razvijati ovu suradnju“ , istaknula je Bušić koja je dodala kako će se kandidati s liste HDZ-a po ulasku u Sabor zalagati za jačanje ove suradnje.  

„Ja se nadam da će HDZ-ovaj put imati tri mandata iz XI. Izborne jedinice. Nadam se da će i vaš gradonačelnik ući u Sabor. Mislim da je da je ova Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem učinila jako puno za Hrvate iz BiH. U razgovoru s gradonačelnikom, i on je rekao kako se jasno vidi kolika je razlika za vrijeme ove vlade i prijašnje, i što se sve postiglo i kako na koji način je djelovala ova vlada na međunarodnom planu“, rekla je između ostalog Bušić.

Osvrnula se i na majorizaciju Hrvata u BiH.

„Jedan od glavnih vanjskopolitičkih ciljeva Hrvatske mora biti kako i na koji način ostvariti to da se više na ovaj način ne bira hrvatski član Predsjedništva. Danas ga uopće nemamo, Bošnjaci imaju dva, mi nemamo nijednog. Hrvatski narod nikada neće pristati na to i baš zato moramo imati vlast u RH koja će stati iza toga“, rekla je Bušić.

Nakon razgovora s gradonačelnikom, Bušić i Barbarić su obišli kip „Majke“ u središtu grada, a potom je potpredsjednica HDZ-a zapalila svijeću na spomeniku ljubuškim žrtvama na glavnom gradskom trgu.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka