Menu

Autocestama FBiH d.o.o. uručena Povelja općine Ljubuški

Autocestama FBiH d.o.o. uručena Povelja općine Ljubuški

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar je dobilo ovogodišnju nagradu Povelja Općine Ljubuški i zlatni grb za izuzetna postignuća Općine Ljubuški. Nagradu je direktoru JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar Ensadu Kariću na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Ljubuški uručio načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić.


Nagrada za izuzetna postignuća Općine Ljubuški uručena je JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar zbog angažmana ovog poduzeća s ciljem unaprijeđenja i razvoja lokalne zajednice. JP Autoceste FBiH je u okviru izgradnje poddionice Bijača – Kravice, izgradilo regionalni vodovod, na područiju Općine Ljubuški. Vrijednost projekta je 1.200.000 KM.

JP Autoceste FBiH trenutno izvode rekonstrukciju regionalnih cesta R423 i R424 ukupne dužine 10 km, a vrijednost radova iznosi 6,1 mil KM. U toku je izrada idejnog projekta 'Zapadna obilaznica Ljubuški', završena je izrada projekta i izvode se radovi na osvjetljenju putnog prolaza Sulet. Planiran je i početak radova na uređenju lokalne ceste zaseoka Galići.

Tijekom prošlogodišnjih elementarnih nepogoda JP Autoceste FBiH je mobiliziralo mehanizaciju izvođača i podizvođača angažiranih na izgradnji poddionice Bijača – Kravice kako bi prometnice na područiju Općini Ljubuški bile očišćene i prohodne.

Direktor Karić je u svom govoru istaknuo da su u proteklom razdoblju JP Autoceste FBiH angažirale sav svoj potencijal i snagu da se ostvari zacrtani plan, a to je izgradnja 100 kilometara autoceste na Koridoru Vc. Jedan od prvih projekata ove Uprave je bila izgradnja južnog dijela Koridora Vc, dužine 10 kilometara.

U ostvarivanju ovog projekta JP Autoceste FBiH imale su svesrdnu pomoć i podršku nadležnih općinskih organa Općine Ljubuški. Politika Uprave JP Autoceste FBiH nije samo izgradnja autoceste već pomoć i podrška lokalnim zajednicama u izgradnji njihove infrastrukture. Poseban značaj ima izgradnja međunarodnog graničnog prijelaza Bijača.
Poduzete su sve aktivnosti kako bi do travnja ove godine bila završena izgradnja graničnog prijelaza Bijača do nivoa objekata. Izgradnjom južnog dijela Koridora Vc uspostavlja se suvremenija i brža komunikaciju sa našim susjedima, ali i simbolično, ulaskom Hrvatske u EU, i BiH otvara vrata prema Europi.

Direktor Karić naglasio je da je ovogodišnja nagrada Općine Ljubuški potvrda da Uprava JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar dobro i uspješno radi i surađuje sa lokalnim zajednicama i da je ova nagrada motivacija da se upostavi ovako uspješna suradnja i sa drugim općinama koje se nalaze uz trasu Koridora Vc, priopćeno je iz poduzeća Autoceste FBiH.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka