Menu

Vlada ŽZH održala inicijalni sastanak sa sindikatima

Vlada ŽZH održala inicijalni sastanak sa sindikatima

Predstavnici Vlade ŽZH-a održali su inicijalni sastanak u Širokom Brijegu sa Sindikatom uposlenih u osnovnim i srednjim školama.


‘Povod sastanka je bio zaključak Vlade ŽZH-a da se otvore razgovori vezani za kolektivni ugovor. Sastanak nije mogao imati definiran dnevni red,nego je inicijalni, da otvorimo priču koju smo pokrenuli prošle godine ali smo stali kod nekih spornih odredbi.
To se ne odnosi samo na sindikate osnovnog i srednjeg obrazovanja već će se raditi i na kolektivnom ugovoru ostalih proračunskih korisnika. O tome sam danas izvijestila predstavnike sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja od kojih sam tražila da se i oni uključe u pregovore i daju svoje predstavnike za pregovore’ – rekla je između ostalog Helena Lončar ministrica obrazovanja ŽZH-a.
‘Mi ćemo inzistirati da budu po dva predstavnika iz osnovnog i srednjeg obrazovanja da bi to bilo koliko toliko kvalitetno. Na kraju ćemo usporediti ovaj koji smo već radili i stari koji će nama vrijediti dok god se ne potpiše novi kolektivni ugovor. Sad je na nama hoćemo li mi raditi novi ili nećemo. Znači on ima neograničeno trajanje i na nama je hoćemo li pristati ili ne na nove izmjene’ – rekao je, između ostalog, predsjednik skupštine sindikata osnovnih škola Nevenko Grbavac.
Kako neslužbeno doznajemo na sastanku je bilo riječi i o nadoknadi izgubljenih sati zbog štrajka na početku drugog polugodišta, a termin nastavka pregovora bit će naknadno utvrđen.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka