Menu

MNK "Ljubuški" svakog mjeseca sve organiziraniji

MNK "Ljubuški" svakog mjeseca sve organiziraniji

Novinari portala FutsalBalkan donose priču o malonogometnom klubu Ljubuški koji se organizacijski konstantno diže.

Kako se navodi i prije godinu dana kada su također radili priču o ovom klubu iz malog mjesta u Hercegovini, MNK "Ljubuški" je bio organiziran kolektiv, na zdravim temeljima, ali je od tada situacija iz mjeseca u mjesec sve više napredovala, pa je danas MNK "Ljubuški" jedan respektabilan klub što se tiče mladih kategorija.

- Kroz zadnjih recimo pola godine ostvarili smo jako puno dobrih rezultata. Upravo je završio turnir u Ljubuškom gdje se možemo pohvaliti da smo sa četiri kategorije osvojili dva prva mjesta, te po jedno drugo i treće mjesto. Napokon kontinuirani rad sa mlađim kategorijama dolazi do izražaja, a uspjeli smo da izbacimo i nekoliko igrača za seniorski tim, rekao je za Futsal Balkan trener MNK "Ljubuški", Milan Vučić.

Činilo se da ćemo ove sezone u ligaškom sustavu imati i MNK "Ljubuški". Nadali su se tome i u ovom klubu, međutim teško stanje u samoj općini primoralo je veći dio seniora da posao potraži van granica Bosne i Hercegovine, pa ćemo MNK "Ljubuški" i dalje gledati samo u prijateljskim utakmicama kao što je bio onaj futsal spektakl protiv Futsal Dinama u Ljubuškom.

- Što se tiče seniorskog pogona okupili smo relativnu dobru ekipu koja je imala dosta dobrih prijateljskih utakmica od kojih izdvajamo onu sa Futsal Dinamom koju smo pobijedili rezultatom 3:2, i samim tim rezultatom i igrama privukli smo sponzore koji bi nam pomogli. Kada napredujemo na financijskom planu onda nas presječe igrački kadar. Od 10 igrača koji su igrali u seniorskom timu šestorica su otišla u inozemstvo i zbog potrage za poslom morali su napustiti Ljubuški. Tako da danas veliki broj ljudi iz Ljubuškog odlazi u inozemstvo i otvara se pitanje da li će uskoro biti ikakvog sportskog kolektiva kod nas. Nadamo se da ćemo uspjeti pobijediti sve nedaće i vratiti futsal Ljubuški u seniorske vode. Mislim da idemo pravim putem jer ne želimo da nam u Prvoj ligi igraju igrači sa strane, već naši momci iz Ljubuškog, potekli iz naše škole. Želimo tim kojem će okosnicu činiti naši igrači, a za neke više domete uvijek se mogu dovesti provjerena pojačanja sa strane, rekli su u klubu za portal FutsalBalkan.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka