Menu

Silvio Ivandija: Atmosfera je bila fascinantna, igra bez grubih prekršaja je presudila

Silvio Ivandija: Atmosfera je bila fascinantna, igra bez grubih prekršaja je presudila

Silvio Ivandija, strateg Rukometnog kluba Izviđač nakon pobjede u Maglaju kazao je medijima da je igra bez grubih prekršaja njegove ekipe presudila u večerašnjem susretu.

– Bila je ovo utakmica koja se nije bazirala na brzom napadu već na čvrstoj odbrani. Mi smo ipak malu prednost stekli sa par kvalitetno odrađenih napadačkih akcija. Mogu čestitati stvarno ovoj publici koja je fascinantna. Čestitam od srca na fer i sportskom navijanju, isto tako i Maglaj je odigrao fer i sportsku utakmicu. Mi smo se trudili igrati utakmicu u kojoj neće biti puno isključenja. Uspjeli smo u tome, izbjegavali smo grube prekršaje i ja mislim da nas je to i dovelo do te minimalne prednosti i na kraju pobjede – izjavio je Ivandija.

U narednom kolu Izviđač će ugostiti Zrinjski.

 

– Kao što znate, finale Kupa BiH završeno je u korist Zrinjskog, ali mislim da smo mi u ovom trenutku bolja ekipa. Na domaćem smo terenu i puni samopouzdanja – kazao je Silvio Ivandija najavljujući susret protiv Zrinjskog.

Nakon utakmice sa Zrinjskim do sada nepobjedivi Izviđač će u goste Vogošći.

– To je najteže gostovanje u ovom dijelu prvenstva, ali pripremit ćemo se dobro za to. Vogošća ima dvije evropske utakmice i mislim da igraju protiv Kaknja prije nas. Vjerovatno neće ni oni biti tako svježi pa se nadam da ćemo mi uspjeti nametnuti u toj utakmici svoj ritam. To je ključna utakmica za titulu jesenjeg prvaka a mogu vam reći i da je svaka ključna. Na svakom gostujućem terenu u BiH teško je uzeti bodove. Manje-više mi svaku utakmicu završavamo sa 4 ili 5 razlike što znači da prelomimo u jednom trenutku utakmicu i onda uspijemo tu prednost sačuvati. Ako naiđemo na malo bolje raspoloženog golmana ili domaćina i mi ćemo biti sigurno u problemima – kazao je na kraju Ivandija.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka