Menu

Alilović, Buntić i Mandić na Červarovu popisu za EURO 2018.

 Alilović, Buntić i Mandić na Červarovu popisu za EURO 2018.

Izbornik hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis 28 igrača na koje računa za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se od 12. do 28. siječnja 2018. održava u Hrvatskoj.

Pripreme za Europsko prvenstvo na rasporedu su od 18. do 24. prosinca te od 26. do 31. prosinca u Ivanić-Gradu. Završna faza priprema počet će 1. siječnja 2018. u Splitu, a u sklopu te faze priprema odigrat će se i pripremna utakmica protiv Crne Gore. Susret je na rasporedu 5. siječnja u Spaladium Areni.

Izbornik je najavio početak priprema za Europsko prvenstvo:

 

“Imamo sedam mladih i pet novih igrača te njih devet koji su visoki preko dva metra. To je bitno. Problem je što nećemo imati cijelu momčad na okupu tijekom cijelih priprema. U prvoj fazi priprema u Ivanić-Gradu od 18. do 24. prosinca neće biti Nijemaca i još nekih, dok će se veći dio njih priključiti od 26. prosinca. Završne pripreme počinju 1. siječnja u popodnevnim satima u Splitu i tamo smo sve do početka prvenstva. Pokušat ćemo pripreme temeljiti na tri pravca. Bitno je imati tehničko-taktičku pripremu, psihološku te fizičku spremu.”

“Moramo odrediti cilj. Nije nam lako i nikada nismo imali težu situaciju. Sve me nekako podsjeća na Portugal. Ako želimo nešto napraviti na ovom prvenstvu moramo to postići preko najjačih reprezentacija. Domaćini smo i zbog toga pored svih problema moramo gledati prema mjesecu jer kažu ako i napraviš pogrešku svejedno si među zvijezdama. Znamo da će biti teško doći do medalje. Reprezentacija treba biti tim bez zvijezda i sretan sam što se naši igrači ponašaju skromno. Tražimo timske igrače i one koji će biti u stanju podnijeti odgovornost. Igrač mora biti pobjednik ne samo fizionomijom već i karakterno”, nastavio je Červar.

Dopredsjednik HRS-a Zoran Gobac istaknuo je kako Savez ima veliku podršku svim važnih državnih struktura:

 

“Europsko prvenstvo je sve bliže. Neću ulaziti u struku previše. Reći ću samo da smo izabrali ono najbolje što imamo i nadamo se uspjehu. Što se tiče organizacije Eura želim istaknuti da smo imali veliku podršku Vlade Republike Hrvatske, Ureda za sport i pojedinih Ministarstava te istaknuo kako je utakmica otvaranja Eura protiv Srbije rasprodana:

“Ulaznica za utakmicu protiv Srbije više nema, a za ostala dva susreta u skupini ima još oko 20% dostupnih ulaznica. HRS je svim rukometnim djelatnicima i županijskim savezima omogućio povlaštene ulaznice i svi su iskoristili to pravo. Unatoč svim problemima koje smo imali sa Splitom, sve je riješeno i organizacija će biti na vrhunskom nivou. Pozivam sve navijače da na vrijeme osiguraju ulaznice i navijaju za Hrvatsku na svim utakmicama.”

“Koristim ovu priliku da pozovem i medije i navijače da nam budu velika podrška u stvaranju pozitivne atmosfere. Želim da se svi zajedno ujedinimo u navijačku Hrvatsku i da konačno možemo reći da imamo pravog osmog igrača na terenu koji će u svakoj sekundi na svakoj utakmici nositi Hrvatsku navijanjem. Također, zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske, sponzorima i poslovnim partnerima koji su nas odlučili podržati u ovim teškim vremenima. To je izuzetno bitno za hrvatski sport i rukomet i nakon samog Europskog prvenstva”, za kraj konferencije za medije rekao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac koji se složio sa svima da je podrška navijača najvažnija u nadolazećim tjednima.

Popis 28 reprezentativaca za EURO 2018:

1. Filip Ivić – HC PGE Vive Kielce
2. Ivan Stevanović – HC Kadetten Schaffhausen
3. Ivan Pešić – HC Meshkov Brest
4. Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem
5. Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb
6. Ivan Vida – RK Dubrava
7. Ivan Čupić – RK Vardar
8. Manuel Štrlek – HC PGE Vive Kielce
9. Lovro Mihić – HC Orlen Wisla Plock
10. David Mandić – RK Izviđač Ljubuški
11. Marino Marić –MT Melsungen
12. Željko Musa – SC Magdeburg
13. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
14. Kristian Bećiri – RK Celje Pivovarna Laško
15. Igor Vori – RK PPD Zagreb
16. Jakov Gojun – HC Füchse Berlin
17. Halil Jaganjac – RK Metalurg
18. Marko Mamić – HC PGE Vive Kielce
19. Stipe Mandalinić – HC Füchse Berlin
20. Domagoj Duvnjak – HC THW Kiel
21. Igor Karačić – RK Vardar
22. Lovro Jotić – HC Aalborg Handbold
23. Luka Cindrić – RK Vardar
24. Marko Kopljar – HC Füchse Berlin
25. Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain
26. Mario Vuglač – RK PPD Zagreb
27. Šime Ivić – HC Orlen Wisla Plock
28. Denis Buntić – HC MOL-Pick Szeged

 
  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka