Menu

Juniori Ljubuškog pobjedom nad Širokim izborili košarkašku premijer ligu

Juniori Ljubuškog pobjedom nad Širokim izborili košarkašku premijer ligu

Nakon zimske pauze nastavljena su košarkaška natjecanja u ligi Herceg –Bosne u kojoj se košarkaši Ljubuškog natječu sa četiri selekcije.

 

„Početkom sezone bili smo u velikoj dilemi da li nastupati sa seniorskom ekipom ili nastaviti samo sa ligom mladih u kojoj bi nastupali sa juniorima, kadetima i predkadetima, zahvaljujući angažmanu vodećih ljudi kluba, ponajprije predsjednika Tonija Kraljevića dobili smo termine za treniranje koji su bili neophodni za djelovanje kluba i mogli smo ući u projekt slaganja momčadi za natjecanje u seniorskoj ligi. Naglasak je stavljen na to da momci koji već nastupaju u juniorskoj ligi pojačani sa par starijih igrača dobiju priliku okušati se i u seniorskom dijelu te tako stjecati neophodno iskustvo za buduće košarkaške izazove koji očekuju ove momke.


Odlučili smo da uđemo u vrlo zahtjevan projekt i da se natječemo sa svim selekcijama te da sve selekcije vodi domaći trener Marin Bubalo koji već par sezona pokazuje talent i predanost u radu. Ova odluka se pokazala kao pravi pogodak a kulminacija ovogodišnjih dobrih igara košarkaša Ljubuškog dogodila se ovaj vikend kad su domaći košarkaši zabilježili dvije pobjede u ligi mladih nad košarkašima Širokog. Ovom pobjedom juniori su osigurali nastup u zajedničkoj košarkaškoj ligi Bosne i Hercegovine", priopćili su iz Košarkaškog kluba Ljubuški.

Naime pred početak natjecanja dogovoreno je da iz svakog saveza u svakoj kategoriji tri prvoplasirane ekipe nastupaju u zajedničkoj ligi i bore se za prvaka Bosne i Hercegovine.

No da se vratimo na jučerašnje utakmice protiv košarkaša Širokog, prvu utakmicu su igrali predkadeti i predvođeni Dugandžićem, Markićem, Paradžikom i Alpezom puno lakše od očekivanog savladala vršnjake Širokog rezultatom 81-37, 44 poena razlike!

Drugu utakmicu igrali su kadeti gdje su gosti zabilježili pobjedu rezultatom 64-43, u ovoj konkurenciji za našu ekipu veliku minutažu dobivaju već spomenuti predkadeti i to se osjeti kad igraju sa svojim vršnjacima što najbolje pokazuje rezultat iz prethodne utakmice.

Treća utakmica je bila najznačajnija i najzanimljivija, juniori Ljubuškog, oslabljeni izostankom Dragana Džajića koji ove sezone bilježi odlične nastupe u juniorskoj ali i u seniorskoj konkurenciji, krenuli su odlučno da ubilježe pobjedu koja u svakom smislu puno znači. Naime pobjeda bi nam osigurala drugo mjesto iza košarkaša Zrinjskog od kojih smo prošlo kolo izgubili u napetoj triler utakmici u Mostaru sa četiri poena razlike te nas ostavila u utrci za prvaka juniorske lige Herceg –Bosne.

Utakmica je bila dosta rezultatski izjednačena, u jednom trenutku se naši košarkaši ipak odvajaju na devet poena razlike i svi su mislili da će pobjeda doći lakše od očekivanog, no gosti ipak uspijevaju vratiti utakmicu u rezultatsku neizvjesnost.

Zadnje tri minute susreta Ante Lončar pogađa nekoliko vrlo važnih šuteva i utakmica završava rezultatom 69-66.

Uz već spomenutog Antu Lončara treba spomenuti Bilića, Barbarića, Sabljića, Vukšića koji su odlično nadoknadili izostanak Dragana Džajića i ostvarili ovu pobjedu koja svima nama daje podstrek da još predanije radimo na osnažnjivanju košarkaškog kluba Ljubuški“, zaključuje se u priopćenju Košarkaškog kluba Ljubuški.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka