Menu

Uručene nagrade sportašima Ljubuškog za 2017. godinu

Uručene nagrade sportašima Ljubuškog za 2017. godinu

Večeras je u prostorijama Gradske vijećnice Ljubuški upriličen program svečanog obilježavanja Dana općine Ljubuški i svečano uručenje nagrade športašima općine Ljubuški za 2017. godinu.

Za najbolju mladu sportašicu do 18 godina proglašena je Anica Matić kojoj se ljubav prema sportu razvila još u ranom djetinjstvu te nogomet igra od malih nogu zajedno sa svojim starijim bratom i prijateljima iz susjedstva. Okušala se i u drugim sportovima, kao što su rukomet i košarka, no ipak se odlučila za nogomet. Nogomet aktivno trenira od 2014. godine, od kada je osnovan ženski nogometni klub Sloga u Ljubuškom. Igra na poziciji stopera i zahvaljujući trenerima i svojoj posvećenosti igru je poboljšala i 2017. godine je pozvana na okupljanje U16 reprezentacije BiH. Priznanje i nagradu je uručio Tihomir Kvesić, predsjednik Općinskog vijeća.

Za najboljeg mladog sportaša proglašen Domagoj Alilović koji je rukomet počeo trenirati s 9 godina u Vitini. Na 15 turnira je izabran za najboljeg igrača i strijelca. Stalni je član kadetske reprezentacije Hrvatske, a postao je i standardni igrač prvog sastava Izviđača. Priznanje i nagradu je uručio Ivica Boras, pomoćnik općinskog načelnika.

 

Za najbolju sportašicu proglašena je Andrea Prusina koja svoju bogatu karijeru nastavlja već 18 godina. Više puta je proglašavana za najbolju sportašicu općine Ljubuški. Trenutno je članica RK Grude Autoherc, sastava koji je dominantan u prvenstvu BiH zadnjih godina Priznanje i nagradu je uručio Toni Kraljević, ministar financija i dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Za najboljeg sportaš proglašen je David Mandić koji je rukomet počeo trenirati s 8 godina. Prije dvije godine s Izviđačem je osvojio prvenstvo i igrao finale kupa BiH. Igrajući za mlade kategorije reprezentacije Hrvatske privukao je pažnju i zaslužio poziv i u seniorski sastav Hrvatske, gdje ga je izbornik Lino Červar pozvao na pripreme reprezentacije za Europsko prvenstvo u rukometu. Od iduće godine karijeru nastavlja u redovima RK Zagreb. Priznanje i nagradu je uručio Ante Mišetić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.

Priznanje i nagradu za najbolji sportski klub RK Izviđač je uručio općinski načelnik Nevenko Barbarić, a primio predsjednik kluba Toni Kraljević. Izviđač titulu najboljeg sportskog kluba općine Ljubuški nosi već devetnaesti put. Klub je to koji je postao zaštitni znak Ljubuškog u svijetu, jer njegovi igrači pronose slavu kroz najjače lige svijeta i na najvažnijim natjecanjima. Nigdje na svijetu ne postoji klub s toliko reprezentativaca u rukometu. Sastavi BiH i Hrvatske u svim dobnim skupinama redovito su puni igrača koji su prošli kroz školu rukometa Izviđača. Ljubuški je grad rukometa, a Izviđač je njegov najveći brand.

Načelnik Barbarić je udijelio i zahvalnice sportskim djelatnicima Ljubuškog, a to su Slaven Tomić, Dario Mikuliću i Zvonko Herceg. A prije sam dodjele nagrada i priznanja Nikica Šiljeg je održao predavanje o povijesnom razvoju sporta u Ljubuškom. U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice Osnovne glazbene škole Ljubuški Marta Šaravanja i Ela Vučić, a program je vodila Bjanka Medić.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka