Menu

Maja Prusina Bošnjak: Prije se srčanije igralo

Maja Prusina Bošnjak: Prije se srčanije igralo

Ona je rukomet počela igrati davne 1998. godine u Ljubuškom, a u svom gradu je birana čak sedam puta za najbolju sportašicu. Prije pet godina osnovala je fitness klub pod nazivom “Maya” i za sada ga uspješno vodi, što dokazuju njene vjerne klijentice koje joj potpuno vjeruju. Maja kaže da nema uzora u životu te da svoj put pokušava da gradi sama.

Prvi rukometni koraci i uspjesi

 

“Nastupala sam za ŽRK Ljubuški, ŽRK Borac Banja Luka i RK Dalmatinka, Ploče. ( 1 HRV liga ). U svom gradu sam birana 7 puta za najbolju sportašicu, također sam bila najbolji strijelac BiH Lige te nastupala za seniorsku reprezentaciju BiH.”

Prije se srčanije igralo

“Kad pogledam u nazad 10 godina imam osjećaj da smo tada srčanije igrali nego današnje generacije. Često puta bez novčanih primanja ostavljali smo krvava koljena na terenu, što danas u našoj državi i nije slučaj. Sve manje cura i djevojčica se opredjeljuju za neki sport, tako da baš i nema nekog potencijala sad za sad bar što se rukometa tiče.”

 

Svjedoci smo da svakim danom imamo sve više fitness trenera

“Što se tiče fitness trenera, trenutno je to u modi. Svaki dan niču novi treneri, ja se borim za sebe i ne bih htjela komentirati nekoga i nečiji rad. Moje je da se trudim i ulažem u svoje znanje, a na klijentima je da to prepoznaju i odaberu te za trenera.”

Veliki preokret – Od rukometašice do fitness trenerice

“Nakon rukometa sam odlučila krenuti u rekreacijske vode. Završila sam DIF i nedugo zatim otvorila svoj fitness klub ” Maya ” te isti uspješno vodim već petu godinu. Nakon faxa sam se nastavila educirati ali u svijetu fitnessa. Opredjelila sam se za funkcionalni trening, koristim girje, trx, bučice, bugarske vreće i vlastito tijelo. Bila sam na 6 seminara u Zagrebu kod Marina Bašića – i ovim putem mu zahvaljujem na svemu pogotovo što me na početku usmjerio na pravi put. Njega sam izabrala za mentora i sviđa mi se njegov način rada zato ću ga i dalje pratiti.”

Ciljevi u budućnosti

“Moji ciljevi u budućnosti su vezani za fitness. I dalje se mislim baviti ovim poslom, ulagati u sebe i svoje znanje i svaki dan biti bolja.”

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka