Menu

Rukometašice Izvidjača Central osiguranje u finalu Kupa BiH pokorile Grude

Rukometašice Izvidjača Central osiguranje u finalu Kupa BiH pokorile Grude

Finalni susret Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice odigrale su sinoć u Grudama, ekipa domaćina HŽRK Grude i ŽRK Izviđač CO. U sjajnoj rukometnoj predstavi dostojnoj finala, a nakon izvođenja sedmeraca, slavila je ekipa ŽRK Izviđač CO, rezultatom 39:40.

Od samog početka susreta vodila se veoma teška i uravnotežena borba na obe strane. Do početnog vodstva došle su „Skautice“, međutim ubrzo nakon toga domaća ekipa dolazi do poravnanja a potom i do preokreta rezultata.

Do sredine prvog dijela niti jedna ekipa nije uspjela napraviti značajniji rezultatski iskorak. Tek sredinom prvog dijela domaća ekipa odlazi na +2, ali ekipa Izviđača ubrzo se vratila u susret.

 

Matea Nosić u 23. minuti susreta dovodi gošće do poravnanja rezultata, da bi ista igračica u 26. minuti susreta gošće dovela i u prednost.

Na pauzu se odlazi pri rezultatu 14:15, u korist ekipe ŽRK Izviđač CO. U nastavku igre preslikana igra iz prvog dijela. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Imale su domaće rukometašice šansu da sredinom drugog dijela odu i na +3, međutim Matea Nosić vratila je gošće na samo gol zaostatka. U 47. minuti susreta pri jednom nezgodnom duelu povrijedila se Amanda Marić koja je zbog povrede morala napustiti susret što je bio veliki hendikep za domaće rukometašice.

Rezultatska neizvjesnost nastavila se kraja susreta. Rezultat regularnog dijela glasio je 28:28, nakon čega su odigrana dva produžetka. Prvi produžetak bolje su odigrale domaće rukometašice koje su u jednom trenutku imale i +2 gola prednosti. I nakon produžetaka, rezultat je bio izjednaćen, nakon prve serije 32:32, a nakon druge serije 35:35.

U šestoj seriji sedmeraca, nakon uspješne realizacije Marije Boras, Nikolina Čutura nije uspjela savladali Blaženku Pandžu na golu Izviđača za veliko slavlje gostujuće ekipe.

Nakon boljeg izvođenja sedmeraca slavila je ekipa ŽRK Izviđač CO, rezultatom 39:40.

U domaćoj ekipi najefikasnije su bile Nikolina Čutura sa 13, te Andrea Prusina i Ana Vračić sa po 6 postignutih pogodaka. Kod gošći Matea Nosić briljirala je sa 14 dok su Marija Boras i Marija Gudelj dodale po 11 odnosno 8 pogodaka.

Važno je napomenuti i raspoložene golmanke Martu Gudelj i Blaženku Pandžu na jednoj te Vukliš Darjanu i Milas Anđelu na drugoj strani koje su u ključnim trenucima susreta svoje ekipe držale u rezultatskom priključku.

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka