Menu

Silovit početak Izviđača zbunio “cementaše”, ali nije bilo dovoljno

Silovit početak Izviđača zbunio “cementaše”, ali nije bilo dovoljno
Početak utakmice drugog kola SEHA Gazprom lige Izviđač Central osiguranje - Nexe, Našice, 23:24 (13:13), bio je posve neočekivan.
Nakon pet minuta na semaforu je pisalo 4:0, u šestoj minuti vratar domaćih Anđelić imao je pet obrana, a gosti prvi pogodak postižu tek u 7. minuti! Takav furiozan početak Izviđača CO nije se očekivao, posebice ne poslije anemičnog izdanja s Meshkov Brestom. S druge strane, Nexe je u Ljubuški stigao poslije velike pobjede protiv Zagreba 23:22, pa se očekivao njihov jači ulazak u utakmicu.
Dobro se držali
Izviđač se odlično držao sve do 9. minute i vodstva 6:2, kada, vidjevši kako je vrag odnio šalu, gostujući trener Hrvoje Horvat uzima time out. Minuta odmora kao da je ohladila domaće, slijedi razdoblje od punih 12 minuta bez pogotka?! Treba istaknuti da poslije “buđenja” Izviđač igra pogodak za pogodak, a doslovno u zadnjoj sekundi izjednačio je na 13:13 Anes Bečić svojim prvim pogotkom u dresu Izviđača.
U nastavak gosti iz Našica kreću s do sada na parketu ljubuške dvorane neviđenom kombinacijom 7-0, odnosno bez vratara. Držali su se gosti te formule prvu polovinu drugog dijela, a primjenjivali su je i s igračem manje, kada su napadali u formaciji 6-0. Zadnje vodstvo na utakmici 15:14 Izviđač ima u 33. minuti, a onda “cementaši” preuzimaju inicijativu, što im u 44. minuti donosi vodstvo 17:20. Devet sekundi prije kraja poslije time outa Izviđač iz dva pokušaja ne uspijeva izjednačiti, drugi šut Delića vratar Radovanović “skida” nogom iz kuta. Za borbenost i htijenje burnim pljeskom publika je nagradila domaće igrače, koji su izvedbom protiv Nexea najavili da bi ova sezona u SEHA ligi, unatoč dva startna poraza, ipak mogla biti ljepša od one prije dvije godine. Zaista posve druga slika Izviđača CO od one protiv momčadi Meshkova.
Kod Izviđača CO po pet pogodaka postigli su Kaluđerović i Delić, tri puta pogodio je Kordić, a po dva Miličević, Alilović, Bečić i Maretić te po jednom Pavlak i Čutura. Gostujuće strijelce predvodio je veteran Zrnić, pet, po četiri dali su Šipić, Lebnan i Vozab… Vratari, domaći Anđelić - 13, kod gostiju Car - osam, a Radovanović tri obrane.
Propustili zadnji napad
- Teško je nešto reći poslije ovako izgubljene utakmice, gdje smo imali taj zadnji napad, devet sekundi, nismo uspjeli zabiti, ali dobro, to je sport, vratit će se negdje drugo. Sretan sam zbog otvaranja utakmice, kada smo poveli 6:2, ali smo opet imali taj pad od 0:6. Borili smo se, trudili se, nadam se da je publika zadovoljna borbenosti ekipe, to je to, idemo dalje - rekao je Mario Bjeliš, trener Izviđača.

 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka