Menu

„Bombarder s Babovca“ znanjem i iskustvom pomaže klubu u Ljubuškom: Već prepoznao par talenata koji odlično vladaju loptom

„Bombarder s Babovca“ znanjem i iskustvom pomaže klubu u Ljubuškom: Već prepoznao par talenata koji odlično vladaju loptom

O Velimiru Mitroviću, nekadašnjem vođi ljubuške Sloge mediji su imali samo riječi hvale.

 

Za njega su u to vrijeme govorili da odlično barata loptom te da je sposoban ponekad i sam riješiti utakmicu. Znao je u tijeku igre vrlo lijepo poslužiti svoje suigrače, dok je ubacivanje lopte u prazan prostor za njega bila redovna pojava. S pravom je imao nadimak „bombarder s Babovca“, a s nepunih sedamnaest godina počeo je nositi dres prve nogometne momčadi i kao perspektivan nogometaš uskoro je postao nezamjenjiv.

Nakon Ljubuškog, Mitrović je svoju karijeru nastavio u Njemačkoj, gdje i danas živi te je maksimalno posvećen nogometu, odnosno radu s mladim talentima. Zbog profesionalnog pristupa i pozamašnog znanja rado je viđen gost u nogometnim krugovima, a ne libi se udijeliti pokoji savjet i nogometašima u rodnom Ljubuškom.

Temelji za uspjeh

Upravo zbog želje da se nogomet podigne na veću razinu, uprava NK Bigeste, koji je odnedavno ponovno krenuo s radom, rado je prihvatila pomoć proslavljenog nogometaša.

„Moj cilj je mladim nogometašima pružiti priliku da kroz rad i upornost postanu profesionalci u ovoj oblasti. Zbog toga sam došao u Ljubuški, kako bi u suradnji s vodstvom kluba ostvarili neke pozitivne pomake za koje nije potreban samo novac, kako to mnogi misle. Djeca trebaju imati igralište, loptu i kvalitetnog trenera, i to je ono što je neophodno za dobar uspjeh“, kazao je Velimir Mitrović za Dnevni list.

Trenutna situacija po pitanju nogometa u Ljubuškom, prema njegovom viđenju, je solidna, no ukoliko se uloži dovoljno truda, nema sumnje da će ovaj kraj iznjedriti nekolicinu dobrih nogometaša. Već je, kaže nam, prepoznao par mladih igrača koji odlično vladaju loptom, a na njima je hoće li se odlučiti za daljnji rad po malo drugačijim i zahtjevnijim standardima.

„Rado ću prenijeti svoja iskustva i znanje koje posjedujem, pa ako makar jedno dijete uspijemo odvesti u Bundesligu, bit će to veliki uspjeh. Za to treba dosta odricanja, jer ne možete ostvariti napredak ako ste neodgovorni i skloni porocima poput alkohola i cigareta“, istaknuo je Mitrović.

Ovom se prigodom prisjetio i svojih nogometnih početaka te dana kada je igrao za ljubušku Slogu.

Sjećanje na nogometne početke

„Svi igrači s kojima sam igrao i trenirao bili su kao jedan. Trudili smo se svim srcem da ostvarimo što bolje rezultate za naš klub i grad, i mogu vam reći da i danas pamtim to posebno ozračje koje je vladalo među igračima i navijačima“, rekao je proslavljeni Slogaš.

On je, naime, rođen u Ljubuškom i kršten u crkvi sv. Ante na Humcu pa za sebe voli reći kako je „domaće dite“ koje rado dolazi u svoj rodni kraj.

„Do 19. godine života boravio sam u Ljubuškom pa mi je, kao i mnogima, bilo teško napustiti ovo mjesto. Ipak, znao sam da je to nešto što moram prihvatiti ako želim uspjeti u karijeri pa me je put odveo u Njemačku, iako sam mogao igrati i za Velež, budući da se tada tražila zamjena za legendarnog Bajevića“, pojasnio je Mitrović.

Za kraj je dodao kako se nada da će ostvariti dobru suradnju s ljubuškim nogometašima te da će nogomet zaživjeti kao nekada u ovom gradu.

nogometasi ljubuski

Piše: Antonela Marinović Musa
Dnevni list / Facebook 

  • Nijedan komentar nije pronađen

Komentirajte na članak

0
na vrh članka